Societat

La policia investiga el sabotatge a dues torres de la MAT

Uns desconeguts van descollar els cargols de dues torres al tram de Bescanó a Santa Llogaia d’Àlguema

Nou sabotatge contra la línia elèctrica de 400 kV a les comarques gironines. Uns desconeguts van descollar els cargols que aguanten dues de les torres de la MAT situades al tram comprès entre les subestacions de Bescanó i Santa Llogaia d’Àlguema

Un dels sabotatges va ser a la torre número 12, situada al terme municipal de Sant Gregori (a tocar de la riera de Llémena). Fonts de Red Eléctrica subratllen que els darrers sabotatges han compromès no només “l’estabilitat de la línia” sinó també la de “tot el sistema elèctric” perquè, de fet, allò que aguantava les torres dretes era la mateixa tensió dels cables. Red Eléctrica ja ha presentat denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i la policia ja ho investiga.

L’estructura elèctrica ubicada a Sant Gregori va aparèixer amb nombrosos cargols descollats. Tots els que n’envoltaven el perímetre de la base i, també, part de l’estructura metàl·lica. Red Eléctrica assegura que els dos sabotatges són fets “gravíssims”, perquè s’ha de tenir en compte que les torres de la MAT, sense cargols, només s’aguantaven per la mateixa tensió de la línia (és a dir, la dels cables). En cas que l’estructura s’hagués desestabilitzat i hagués caigut, la companyia elèctrica subratlla que –a part del perill que representa– no només hauria compromès “l’estabilitat” de la línia de la MAT sinó també la de “tot el sistema” de les comarques gironines.

Un altre dels sabotatges va ser a la torre 66, a Fellines, on també es van descollar tots els cargols que n’aguantaven la base i una part del tronc, i es va descobrir ara fa unes setmanes. Els tècnics de Red Eléctrica ho van veure durant una inspecció rutinària i van reposar els cargols per garantir l’estabilitat de la torre elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia