Societat

La vida social

Catifes amb groc

Clam de llibertat per als presos i el retorn dels exiliats en les Enramades d’Arbúcies

Les catifes sumen 2 quilòmetres

El groc va ser el color predominant, ahir, en la diada de les catifes de les Enramades d’Arbúcies. I no només perquè les fulles de ginesta són un dels ingredients essencials de les composicions florals, sinó també perquè en moltes hi havia referències als presos i exiliats polítics i símbols independentistes. La més contundent en aquest sentit va ser la de l’ateneu popular L’Arboç, en què es reproduïen les cares de tots els presos i exiliats amb els noms respectius. A pocs metres, els membres del teatre de la llar de jubilats i pensionistes del carrer Sorral en van fer una de molt treballada amb els escuts de les poblacions d’on són fills tots aquests polítics. Hi havia també un immens llaç groc amb les mateixes cares. A més, van ser reivindicatius alguns dels 29 Racons, com ara els globus que es podien veure a la riera des del carrer del pont. Al carrer Francesc Camprodon, l’associació d’argentins va confeccionar un mapa gegant del seu país amb un missatge en què reclamava la llibertat dels presos polítics.

La població immigrada és rellevant quant a nombre de nacionalitats a Arbúcies i això també es va traduir en les catifes, com per exemple, i a part de la dels veïns argentins, a la de l’inici del carrer Sorrall, amb motius d’inspiració africana.

De la resta de la vintena llarga de catifes, en destacaven la commemorativa del cinquantè aniversari de l’institut Montsoriu, en què van optar pels globus aerostàtics multicolors com a motiu principal, i la de l’escola Carulla, que aquest curs celebra el seu quarantè aniversari i que hi reproduïa elements com ara la motxilla de la coneguda Dora exploradora. Més enllà dels Racons de la plaça de la Vila –llibres amb flors i el muntatge de les voltes de l’ajuntament amb flors i papallones–, els veïns del carrer Major van fer una espectacular partitura musical, en què les notes viatjaven d’una guitarra a un saxo.

A la resta, hi havia elements de ciutats europees com ara les típiques cases d’Amsterdam, el Big Ben, una góndola veneciana, i altres motius com ara un tren gegant i una flor que ocupava un bon tram del carrer Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà