Societat

Concurs de balcons decorats de groc, al Pla de l’Estany

La convocatòria s’emmarca en la programació complementària de la Sardana per la Llibertat dels presos polítics del dia 30, que consistirà en una rotllana gegantina a l’entorn de l’estany

Els veïns dels onze municipis del Pla de l’Estany estan convocats a participar en un concurs sense precedents: decorar les obertures i altres espais de casa seva que siguin visibles des de la via pública (balcons, finestres, terrasses, jardins i tanques) amb una composició que tingui com a tema la llibertat i que contingui elements de color groc, durant els dies previs i posteriors a la celebració de la Sardana per la Llibertat, que tindrà lloc el dia 30 d’aquest mes. La proposta és un dels actes complementaris d’aquest esdeveniment reivindicatiu a tot volt de l’estany de Banyoles –previsiblement multitudinari– per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans.

Fotografies

En les bases del concurs –organitzat per l’ANC, el CDR i El Foment– no s’especifica a partir de quin dia s’ha de tenir a punt la decoració, però sí el termini per pujar-ne una imatge a Instagram, que serà del 27 de juny a l’1 de juliol. Cal posar-hi l’etiqueta @sardanaperlallibertat i el coixinet #BalconsperlaLlibertat.

Després d’una selecció prèvia, els membres del jurat visitaran els espais finalistes entre els dies 2 i 6 de juliol. L’endemà se sabran els premiats en les tres categories establertes, que són millor finestra, millor balcó o terrassa i millor jardí o tanca. El premi consistirà en dinars als restaurants La Fonda i Can Xabanet, de Banyoles, i Les Estunes, de Porqueres.

LA DATA

27-06-18
és el dia
en què es podran començar a pujar les imatges a Instagram.

Ja hi ha més de 4.000 persones inscrites

Per cobrir de balladors el perímetre de l’estany de Banyoles, els organitzadors calculen que necessiten més de 6.000 persones. Si tenim en compte com han anat les inscripcions fins ara, no sembla probable que hi hagi problemes per aconseguir aquesta xifra. Aquest cap de setmana s’ha arribat als 4.000 apuntats, segons s’informava ahir en el compte de Facebook de la Sardana per la Llibertat. Les inscripcions s’han de fer a través del lloc web sardanaperlallibertat.cat, on s’agrupen els participants per sectors. Com que el groc és el color identificatiu de la campanya per la llibertat dels presos, es demana als balladors que portin alguna peça de roba groga. L’acte començarà a les vuit del vespre, un cop s’hagi acabat l’aplec de la sardana. La música –dues sardanes– s’interpretarà en directe i es podrà seguir per Ràdio Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER