Societat

Unió Europea

Espanya és el segon país on més persones han provat la cocaïna

Espanya és el segon país de la Unió Europea en el qual més adults han consumit cocaïna, el 9,1%, segons l’Informe Europeu sobre Drogues 2018, presentat ahir a Brussel·les i elaborat per l’Observatori Europeu de les Drogues i Toxicomania, que situa la mitjana comunitària en 5,2%. El Regne Unit, amb una mitjana del 9,7%, és el primer país en aquesta classificació, mentre que darrere d’Espanya hi ha Irlanda amb el 7,8%; Itàlia (7,6%) i França (5,4%), segons l’informe que estudia persones d’edats entre els 15 i els 64 anys. El cànnabis continua essent la droga més consumida de la UE; un de cada quatre adults europeus, el 26,3%, afirmen haver-lo provat en algun moment de la seva vida, una xifra que és molt superior a França (40,1%), Dinamarca (35,6%), Itàlia (31,9%) i Espanya (31,5%). Espanya va ser el país amb més comissos de cocaïna, resina de cànnabis –propiciat per ser el principal punt d’entrada d’aquesta droga des del Marroc–, i de marihuana.

La Comissió Europea també va anunciar ahir que denunciarà Espanya al tribunal de justícia de la UE per no haver establert ni revisat els plans de gestió de residus previstos a la normativa comunitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia