Societat

Roger Torrent inaugura la Fira del Tap de Cassà

El president del Parlament destaca l’equilibri entre l’arrelament local i la projecció internacional de la indústria surera, “un exemple per al país”

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va inaugurar ahir al migdia la Fira del Tap de Cassà de la Selva. Després de visitar els expositors de les institucions sureres, cellers i artesans del suro, Torrent va poder veure com era l’antic ofici de taper amb les demostracions de la plaça de la Coma i fins i tot fabricar el seu propi tap de suro amb l’ajuda dels tapers.

Al torn dels parlaments, Torrent va remarcar que “la indústria surera és un exemple per al país ja que ha sabut trobar l’equilibri entre l’arrelament local i la projecció internacional”. Torrent va destacar “la innovació constant de la indústria, que busca la manera de ser competitiva, posicionant-se amb una situació privilegiada en mercats internacionals”.

L’alcalde, Martí Vallès, per la seva banda, va exposar al president, Roger Torrent: “Essent les empreses surotaperes d’una excel·lència reconeguda, considerem que el suro, un recurs sostenible de primer nivell, ha de ser un tema de país: lliguem el territori, la indústria i la gastronomia. Des de Cassà fem una ferma contribució per reivindicar el passat, el present i el futur del món surer i taper.”

Dos dies de fira

La segona Fira del Tap va començar divendres al matí amb les visites a la fàbrica Francisco Oller, a les quals hi van participar més de quaranta persones, algunes de procedents de França i el Regne Unit, i, després de diversos actes –com ara un tast de vins i productes de la comarca amb Salvador Garcia-Arbós i el cuiner Pep Nogué–, la jornada va finalitzar amb un concert d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala.

El segon dia de la fira va començar ben d’hora al matí a la sureda de can Vilallonga de Cassà de la Selva, on Eloi Madrià, acompanyat d’altres peladors, va pelar alguns suros, és a dir, van treure l’escorça de l’arbre. L’antropòleg de la Universitat de Sevilla Agustín Coca va acompanyar l’acte i va parlar sobre la pela del suro a Andalusia i Extremadura. Un centenar de persones van seguir l’acte, que va finalitzar amb un tast de l’esmorzar dels peladors preparat en les pannes de suro extretes del suro pelat. I avui, molt més.

LA XIFRA

1.200
milions de taps de suro dels 2.400 milions que es fan a la indústria catalana es produeixen a Cassà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró