Societat

El professorat clama per la despolitització de l’escola

“Deixeu l’escola en pau” demanen centenars de docents al centre de Barcelona

Màxima solidaritat amb l’IES El Palau, cap de turc d’una croada contra l’escola catalana i la immersió lingüística

L’escola catalana vol deixar de ser utilitzada per motius polítics. Centenars de professors, pares i mares i alumnes van sortir ahir al carrer per reivindicar el model d’escola catalana, on la immersió lingüística ha estat cabdal per fer una societat cohesionada i democràtica i ha permès la integració de generacions i generacions d’infants i joves independentment de la seva llengua d’origen. “Deixeu treballar els professors i els mestres com ho han fet sempre, amb professionalitat”, es va demanar, una professionalitat que mai havia estat qüestionada i que ara ho està per “motius polítics” i “aliens a l’ensenyament” perquè darrere l’atac a l’escola es vol “fragmentar la convivència a Catalunya”.

El cas de l’IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca, i de l’IES de la Seu d’Urgell, on un grup de professors van ser acusats d’adoctrinar alguns dels seus alumnes fills de guàrdies civils després de l’1 d’octubre i avui encara estan pendents de la justícia, ha fet saltar totes les alarmes.

“El nostre institut s’està utilitzant per qüestionar l’educació a Catalunya”, va dir Josep Lluís del Alcázar, professor i portaveu d’aquest institut, que va assegurar que, en cas que hi hagués hagut algun comportament discutible d’algun professor, “hi ha mecanismes per solucionar qualsevol cosa si hi ha un problema”: “El nostre sistema educatiu té mètodes per solucionar qualsevol problema de la millor manera possible.” Del Alcázar, com tota la comunitat educativa de l’IES El Palau i la comunitat educativa catalana en general, que s’hi ha solidaritzat, opina que “l’Estat ha intentat convertir el cas de l’IES El Palau en una qüestió d’estat i en una qüestió mediàtica”, aprofitant, a més, que amb el 155 “no hi havia cap responsable d’Ensenyament” que els “pogués defensar”. Del Alcázar ho té clar: “Van venir dos secretaris d’estat des de Madrid a parlar només amb els pares denunciants d’un suposat cas d’adoctrinament. Mai van voler saber l’opinió dels professors i de l’institut. Què vol dir això?”

En la manifestació d’ahir la comunitat educativa catalana ho va deixar clar: “Demanem que l’escola quedi al marge” de la política, que es deixi “educar en llibertat” i que es mantingui “el model d’escola catalana”, pilar de la “societat actual”. Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), els manifestants van tenir clar que els docents encausats per l’1-O “no estan sols”. Hi va assistir el director general de Professorat del Departament d’Ensenyament, Ignasi Garcia Plata, i la presidenta del Consell Escolar, Anna Simó.

La manifestació va començar a les dotze del migdia a la plaça Universitat i va acabar a l’Arc de Triomf, on els representants del MUCE i de la Plataforma Som Escola van llegir un comunicat, al qual es va afegir un comunicat de la Plataforma 9 del Palau, formada per docents, famílies, alumnes i exalumnes. En els manifestos es va reivindicar el model català com a “garant de futur”, com a “patrimoni de la nostra societat” i van recordar que el nostre model “consolida la democràcia i potencia el sentit crític”.

L’IES d’El Palau va donar un missatge clar: “En cap escola ni institut s’adoctrina, cal confiar plenament en el professorat, no es tracta diferent l’alumnat per raons d’origen, sexe, ètnia, cultura ni creença.”

LES FRASES

L’IES El Palau ha estat utilitzat per qüestionar l’educació a Catalunya
Josep Lluís del Alcázar
portaveu de l’ies el palau, de sant andreu de la barca
Volem consolidar el model català, garant de futur i patrimoni de la nostra societat
Manifest del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)
La diversitat i el respecte formen part del patrimoni d’aquest centre educatiu
Manifest de la Plataforma 9 del Palau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró