Societat

El Consell Europeu vol crear camps de refugiats fora de la UE

Els 28 pretenen frenar l’arribada d’immigrants amb “plataformes de desembarcament regional”, segons l’esborrany de les conclusions de la propera cimera

El Consell Europeu pretén crear camps de refugiats fora de la Unió Europea, segons l’esborrany de les conclusions de la propera cimera europea avançat per ‘Politico’. El text que es votarà en la reunió de caps d’estat i de govern de la UE el 28 de juny inclou una proposta per desenvolupar “el concepte de plataformes de desembarcament regional”. Segons l’esborrany, encara subjecte a modificacions, la idea és que en aquests centres situats en països veïns de la UE es “distingeixi entre immigrants econòmics” i persones que necessiten “protecció internacional”. L’objectiu, assegura el text, és “reduir l’incentiu” dels immigrants per “embarcar-se en viatges perillosos”. Les cancelleries europees volen que aquests centres es gestionin en coordinació amb l’ACNUR i l’Organització Internacional per a les Migracions.

Pel que fa a la gestió dels refugiats que actualment ja han demanant asil als països de la UE, els líders europeus tenen previst mostrar-se contraris a que aquestes persones es desplacin dins del territori comunitari. “Els moviments secundaris entre estats membres posen en greu risc la integritat del sistema d’asil”, afirmen les conclusions provisionals del Consell Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia