Societat

El deute del Consorci Costa Brava, aquest any

La Generalitat va acordar ahir reprendre els acords presos en relació amb la dissolució i la liquidació del Consorci Urbanístic Portal Costa Brava–Illa de Blanes, paralitzats amb l’article 155. D’aquesta manera, l’Ajuntament haurà d’assumir, des d’aquest any i durant dues dècades, un deute de 16,2 milions d’euros. En el ple d’avui (a les 19.30 h) s’hauria d’aprovar el pressupost municipal –al tercer intent–, incloent-hi la subrogació d’un préstec de l’ICF per a la dita dissolució.

La Generalitat va demanar el 2016 la seva separació en haver canviat els criteris de constitució. El govern recorda que el consorci es va constituir l’any 2002 per desenvolupar el Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes i construir així un complex lúdic i cultural Illa de Blanes que no es va concretar.

El context de la crisi econòmica va fer que el 2010 es modifiqués el projecte i d’altra banda que sortissin del Consorci la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva –només van quedar-s’hi l’Ajuntament i el govern.

En vista d’aquesta situació, i en el context de l’adopció de les mesures de racionalització i simplificació de l’estructura de l’administració i per la manca de possibilitats reals de fer efectius els objectius urbanístics, la Generalitat va demanar que es dissolgués i es liquidés el consorci –n’assumeix 10 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia