Societat

El Celler de Can Roca torna a ser reconegut com el segon millor restaurant del món

Amb el Tickets (32) i el Disfrutar, ja són tres els establiments catalans entre els 50 millors

L’Enigma d’Albert Adrià entra per primera vegada al rànquing dels 100 millors a la posició 95

El Celler de Can Roca ha recuperat la segona posició de la llista de

ls 50 millors restaurants del món de la revista Restaurant. L’Osteria Francescana de Mòdena (Itàlia) repeteix com a número 1 i en el número 3 és per al francès Mirazur. El número 1 de l’any passat, el nord-americà Eleven Madison Park, cau fins al número 4.

En la gala de premis del 2017, celebrada a Melbourne, la revista Restaurant va incloure dos restaurants catalans a la llista dels 50 millors del món: el Celler de Can Roca, en tercera posició, i el Tickets d’Adrià, al número 25. Aquest any es mantenen tots dos i n’afegeix un, el barceloní Disfrutar. El Celler de Can Roca escala un graó i recupera el segon lloc del podí, el Tikets baixa del 25 al 32 i el Disfrutar entra al 18.

El Celler de Can Roca de Girona està des del 2009 entre els 5 primers llocs i, des del 2011 havia alternat la primera i la segona posició, que ara recupera. El 2017, l’establiment dels germans Roca va ocupar per primer cop la tercera posició.

L’altra sorpresa de la nit ha estat el barceloní Disfrutar, que ha experimentat l’ascens més destacat entre els restaurants catalans en pujar del lloc 55 al 18. A més s’ha endut el premi a la més alta nova entrada dins la llista dels 50 millors restaurants del món de la revista Restaurant. L’any passat aquest mateix establiment ja va rebre el premi a la millor nova entrada a la llista dels 100 millors.

Tot i retrocedir algunes posicions amb el Tickets, el cuiner Albert Adrià afegeix un altre dels locals que dirigeix entre els 100 millors restaurants. La seva nova aventura, l’Enigma de Barcelona, entra al rànquing al número 95.

La cerimònia de la revista Restaurant se celebrava tradicionalment a Londres però el 2016 va traslladar-se a Nova York i el 2017 va fer-se a la ciutat australiana de Melbourne. Enguany ha decidit tornar a Europa i s’ha celebrat a Bilbao.

Precisament, aquest any apareixen quatre restaurants bascos entre els 50 millors del món. Són el Mugaritz de Sant Sebastià (9), l’Asador Etxebarri (10), l’Arzak de Juan Mari Arzak (31) i l’Azurmendi, a Larrabetzu (43), que també guanya el premi al Restaurant Sostenible.

La revista Restaurant ja va fer públic la setmana passada la llista de millors establiments entre les posicions 51 i 100. A banda de l’Enigma d’Albert Adrià, que entra al rànquing per primer cop, una altra nova incorporació és el restaurant ElKano, d’Aitor Arregi, a Guetaria (Sant Sebastià), al número 77.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar