Societat

“Si la Manada surt, nosaltres ocupem els carrers”

El col·lectiu feminista convoca mobilitzacions a diferents punts de l’Estat contra la decisió de l’Audiència de Navarra de fixar una fiança als acusats de violar una jove als Sanfermines

Aquest dijous a la tarda se celebra una protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Les organitzacions feministes han advertit aquest dijous que si els cinc acusats de violar una jove el 2016 als Sanfermines de Pamplona surten al carrer en llibertat provisional, les dones ocuparan els carrers amb mobilitzacions perquè “també són nostres”. El col·lectiu ja ha convocat algunes concentracions, com la que se celebra aquest dijous a les set de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La decisió de l’Audiència Provincial de Navarra de fixar una fiança de 6.000 als cinc integrants del grup autoanomenat la Manada per eludir la presó provisional –mentre esperen la sentència ferma– ha tornat a desfermar la indignació.

L’etiqueta de Twitter #LaManada s’ha convertit en poca estona en tendència a les xarxes, juntament amb consignes com “Si LaManada surt, nosaltres ocupem els carrers”, #LasCallesTambienSonNuestras, #YoSiTeCreo”, o #EnsVolemLLiures, entre altres.

Precisament des de les xarxes socials s’ha convocat una protesta contra la decisió de l’Audiència de Navarra a les set de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona. A la mateixa hora hi ha protestes a Pamplona i Donostia, entre altres.

En paral·lel, el Moviment Feminista de Madrid ha convocat una protesta davant el ministeri de Justícia a les set de la tarda de demà divendres sota el lema “Contra la justícia patriarcal”. A la mateixa hora hi ha una mobilització prevista a Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla