Societat

Barcelona tindrà més efectius policials contra el top manta a l’estiu

Colau reclama al Govern que col·labori amb més Mossos

L’alcaldessa demana a l’executiu de Pedro Sánchez que modifiqui la llei d’estrangeria i doni permisos de treball temporals als manters perquè puguin incorporar-se al mercat de treball legal

L’Ajuntament de Barcelona augmentarà els efectius policials a l’estiu perquè no hi hagi “espais d’impunitat” amb la venda ambulant no autoritzada. Ho ha explicat aquest divendres l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, després de reunir-se amb representants de quaranta d’entitats de comerciants, veïns i artesans, entre d’altres, per tractar el tema del top manta. Concretament, hi haurà 117 nous agents de la Guàrdia Urbana al mes de juliol i també augmentaran les hores extraordinàries d’aquest cos policial. En aquest sentit, la batllessa ha tornat a demanar al Govern que col·labori amb més agents dels Mossos d’Esquadra. Concretament, Colau ha reclamat que “com a mínim” augmentin les hores extraordinàries dels Mossos i ha confiat que “el compromís” de la Generalitat “es concretarà en els propers dies”. Més enllà de l’augment del top manta a l’estiu, Colau ha citat l’increment de furts o els narcopisos com a motius per incrementar els efectius policials. D’altra banda, ha demanat al govern de Pedro Sánchez que modifiqui la llei d’estrangeria i doni permisos de treball temporals als manters perquè puguin incorporar-se al mercat de treball legal i donar una solució “estructural” a la problemàtica del top manta.

Colau ha subratllat que les persones que es dediquen a la venda il·legal perquè “no tenen alternativa perquè no tenen papers” han de poder “incorporar-se a una activitat legal i tinguin una alternativa a estar al carrer”. Per això, l’alcaldessa de Barcelona ha reclamat permisos de treball temporals. “És necessari perquè és una situació que s’està donant a totes les grans ciutats de l’Estat”, ha insistit.

“Creiem que així podríem abordar [el tema del top manta] donant una solució estructural enlloc d’estar jugant al joc del gat i la rata als carrers de Barcelona”, ha dit Colau. “Volem una solució per a les situacions de vulnerabilitat social” per a les “persones que volen treballar”, ha explicat. En aquest sentit, Colau també ha demanat al Govern que s’impliqui i impulsi plans d’ocupació per a persones que es dediquen al top manta.

Segons ha explicat Colau, la Generalitat no ha complert el compromís de fa més d’un any de crear plans d’ocupació. En canvi, l’alcaldessa de Barcelona ha subratllat que el consistori ha aconseguit amb plans d’inserció que més de 130 persones que venien de forma no reglada als carrers hagin passat a l’activitat legal en dos anys. A banda, també ha citat un pla en col·laboració amb els comerciants d’ajuts de fins a 12.000 euros a aquells que contractin durant més d’un any a manters.

D’altra banda, Colau ha dit que proposarà que aquests “punts d’acord” es transformin en una declaració institucional al Ple municipal per a que es converteixi en una “qüestió de ciutat” amb el suport de la resta de grups municipals. L’alcaldessa ha reiterat “el compromís amb el teixit comercial de la ciutat”, en una compareixença amb representants d’associacions de comerciants i d’altres entitats.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats pel Top Manta, Fermín Villar, ha coincidit que “s’ha d’agilitzar” que la gent que fe de fora amb ganes de treballar ho pugui fer de manera reglada però que “la situació de vulnerabilitat no pot justificar la il·legalitat”. Villar també ha valorat la “predisposició” del consistori i ha celebrat vist amb bons ulls que les propostes que han parlat aquest divendres es portin al Ple municipal. Tanmateix, ha insistit que cal que es posin en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp