Societat

Els castells, per TV3, la Xarxa i El Punt Avui Televisió

Se signa l’acord per a la difusió televisiva de la temporada, amb el punt àlgid del concurs, a l’octubre

Els castells són un espectacle amb molt de potencial televisiu i les televisions del país ho saben. El món casteller, representat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), va signar amb les televisions de Catalunya, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’acord de col·laboració per a la difusió televisiva de la temporada de castells d’enguany, que tindrà en el Concurs de Castells del primer cap de setmana d’octubre el punt àlgid televisiu. Gràcies al conveni les actuacions es podran veure també a El Punt Avui TV.

La signatura de l’acord es va fer a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb la participació del conseller delegat de la XAL, Francesc Pena; de la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, i de la presidenta de la CCCC, Inés Solé. Així, les tres parts van renovar el compromís de treballar conjuntament per a la projecció dels castells, a través de les transmissions televisives de les diades i dels programes de seguiment de l’actualitat castellera. A més, amb l’objectiu d’impulsar el coneixement dels castells eb tota la seva espectacularitat arreu del món, en el decurs de l’acte es va presentar també XALA!, l’única plataforma en línia que oferirà castells en directe a través d’internet i sota demanda.

Amb aquest acord, la CCCC cedeix a la XAL i a la CCMA, amb caràcter d’exclusivitat i per a tot el món, els drets per a l’enregistrament i l’emissió de les diades castelleres més destacades de la temporada, amb voluntat d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu.

En les seves intervencions, Francesc Pena va reivindicar “l’esforç conjunt de les televisions locals per donar visibilitat als castells” i va precisar que la inversió que La Xarxa destina a la temporada castellera ascendia a 600.000 euros.

Per la seva banda, Núria Llorach va destacar que les colles castelleres formen part de l’ADN del país i que “com a servei públic” la seva missió és “difondre i promocionar els castells”. Finalment, Inés Solé es va congratular “de l’esforç de totes les colles castelleres per haver arribat a aquest acord de difusió tan important”. Actualment, la CCCC té censats més de 13.000 castellers distribuïts en més de 100 colles castelleres arreu del país i gestiona col·lectivament els drets televisius i d’imatge pel que fa a les retransmissions televisives.

Precisament, la primera retransmissió de la temporada tindrà lloc demà, diumenge, amb motiu de la diada de Sant Joan, des de la plaça del Blat de Valls (13 h) i amb la Colla Vella i la Colla Joves com a protagonistes. Abans, la Xarxa oferirà una presentació del seu programa estrella de la temporada castellera, el Dosos amunt!, que des de l’1 de juliol s’emetrà cada diumenge, en directe, a partir de les 22.30 h, amb un format de continguts totalment renovat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró