Societat

Societat

Boda a l’americana

La festa organitzada pel germà del propietari de Tesla reuneix Salma Hayek, Will Smith i Barack Obama a les ruïnes grecoromanes d’Empúries

Crítiques perquè han pagat per blindar el nucli històric

Al capvespre, amb les dunes i la mar i amb la benedicció d’Esculapi. L’escultura que presideix el jaciment grecoromà d’Empúries va ser testimoni d’una gran festa americana, la que celebrava l’enllaç entre Kimbal Musk, germà de l’emprenedor i enginyer Elon Musk, propietari de Tesla, l’empresa pionera en vehicles elèctrics, i l’activista mediambiental Christiana Wyly. De fet, la parella ja es va casar el 7 d’abril en un ranxo de Dallas, d’on és originària la núvia, filla d’un magnat texà, Sam Wyly, tal com va publicar en el seu perfil d’ Instagram . Kimbal Musk és un filantrop, propietari de diversos restaurants com The Kitchen, que fa cuina sostenible. Així, el convit servit ahir per El Molí de l’Escala als més de 300 convidats era una aposta pel producte local. No hi van faltar les anxoves de l’Escala, els calamars de potera i molta verdura dels pagesos del territori. A Kimbal Musk el defineixen com el fundador del moviment alimentari modern, per la seva preocupació pel menjar saludable; la premsa nord-americana compara el seu esperit visionari en el menjar amb el del seu germà Elon en relació amb els cotxes elèctrics.

Són emprenedors i milionaris que s’han convertit en les noves celebritats de la jet-set. Figures com l’expresident Barack Obama i l’actor Will Smith figurarien a la llista de convidats. Qui si que es va veure arribar va ser l’actriu Salma Hayeck . Alguns dels estiuejants habituals a Empúries havien vist ancorades embarcacions molt luxoses.

De l’organització de la festa dels Musk a les ruïnes d’Empúries, que ahir va tancar a les cinc de la tarda, tres hores abans de l’horari habitual d’estiu, se n’encarregava l’empresa especialitzada en esdeveniments La Puta Suegra , els quals van mantenir estricta confidencialitat sobre la celebració. Des del jaciment arqueològic d’Empúries van destacar que no hi havia hagut “cap alteració en l’afluència de visitants”. El departament de Cultura va confirmar a Europa Press que les ruïnes d’Empúries es poden llogar per a celebracions, que tenen un preu que és públic i que s’hi han fet altres esdeveniments.

La gran boda americana va començar divendres quan es va tancar el poble de Sant Martí d’Empúries, a tocar de les ruïnes, per a una primera festa a la plaça major del poble, es van instal·lar diferents taulells. El blindatge del poble va provocar crítiques entre els visitants, que no hi podien accedir, i dels petits comerciants, que van denunciar falta d’informació i no haver rebut cap compensació. “Ens van pagar perquè tanquéssim”, van explicar, en canvi, en el restaurant Can Roura, un dels cincs que hi ha a la plaça. Durant el rodatge de Joc de trons a Girona, la productora de la sèrie va indemnitzar els negocis de la zona per compensar les pèrdues dels dies de tancament. Del càtering de divendres se’n va encarregar la pizzeria L’Esculapi de Sant Martí . El Mesón del Conde ahir servia amb l’afluència habitual d’un dissabte de juliol. A diferència de divendres, el nucli de Sant Martí d’Empúries havia recuperat el paisatge habitual de terrasses i turistes.

Coneixedors de la zona

La vinculació d’Elon Musk amb Empúries ve de fa temps per un amic que té una casa al nucli de Sant Martí i li va descobrir l’encant d’aquesta part de la Costa Brava. Fonts del poble van explicar que fa alguns anys Elon Musk va celebrar el seu aniversari a l’Hostal Empúries. Segons va mostrar en el seu compte d'Instagram, el nuvi Kimbal Musk va participar en les mobilitzacions de l'1-O a l'Escala. Acompanyava la foto amb la frase: "Protesta amb els catalans per protegir la seva elecció. El tractor hi és per impedir el pas de la policia". 

Nissaga Musk
Elon , Kimbal i la germana petita, Tosca Musk, que va compartir ahir en el seu Instagram una història efímera de 24 hores amb el títol de Wedding Days (Dies de casament). Entre altres moments, va compartir una foto amb la núvia i amb la frase New sister (nova germana).A la núvia la van veure al Club Nàutic L’Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia