Societat

Governs i Creu Roja preparen l’acollida de l’Open Arms

Els 60 immigrants a bord rebran revisió mèdica i seran fitxats abans de ser acollits en centres i demanar asil

La Delegació del Govern espanyol, el govern català i l’Ajuntament de Barcelona celebraven ahir amb la Creu Roja la primera reunió per coordinar l’arribada i acollida dels 60 immigrants rescatats en aigües de Líbia pel vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms. Tres equips s’encarregaran de l’operació tenint en compte que l’arribada es preveu per demà al matí al port de Barcelona.

El de sanitat exterior farà la revisió i atenció mèdica de les persones –cinc dones i quatre menors, dos d’ells sense acompanyants– que van a bord del vaixell. Un cop desembarcats al port, la Policía Nacional els identificarà i els donarà la documentació. El tercer equip serà el d’acollida als centres destinats. Els tècnics decidiran on es trasllada cada persona o unitat familiar després de les entrevistes personals per conèixer-ne problemàtiques i situacions. El coordinador del pla Ciutat Refugi de Barcelona, Ignasi Calbó, explicava ahir que la distribució es farà segons l’estat de salut, el nombre de famílies i de menors “perquè vagin al dispositiu més idoni”. L’estat de salut esperat de les 60 persones és, en general, bo tenint en compte que ja estan atesos per metges a bord del vaixell, i s’espera que l’acollida es pugui fer d’una manera relativament fàcil.

L’Estat els concedirà permís d’estada legal de 45 dies, un estatus que Calbó celebra perquè els permetrà iniciar els tràmits per sol·licitar asil o decidir si volen anar a altres països i els evitarà l’ingrés en un CIE. Els menors que arriben sols seran acollits pel servei de la Generalitat mentre que l’Ajuntament donarà suport jurídic per als tràmits d’asil o facilitarà el contacte amb familiars o coneguts a aquells que volen anar a altres països.

Els refugiats rescatats al mar libi dissabte passat són de diverses nacionalitats: vuit palestins, vuit sudanesos del sud, tres de Mali, cinc sirians, un de Burkina Fasso, un de Costa d’Ivori, quatre eritreus, vuit egipcis, tres de la República Sud-africana, dos camerunesos, dos etíops, sis libis, vuit de Bangla Desh i un guineà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona