Societat

Impuls a l’anglès en les assignatures no lingüístiques

Les de matemàtiques i la matèria centificotecnològica han estat les pitjors notes en les competències bàsiques

Ensenyament vol potenciar l’anglès a les aules i donarà impuls a la presència de l’anglès en matèries no lingüístiques. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va explicar ahir que a partir de les xarxes de millora educativa “caminarem per implantar l’anglès com a llengua vehicular cada vegada en més matèries”, i va dir com a exemple “oferir la matèria de socials en llengua anglesa en primer i segon d’ESO”, encara que va reconèixer: “No podem fer-ho de manera generalitzada i immediata.”

L’impuls de l’anglès és necessari perquè aquesta és l’assignatura en què els alumnes, tant de primària com de l’ESO, més s’entrebanquen. En les proves de competències bàsiques del 2018, per exemple, i segons va dir ahir el Consell d’Avaluació del Sistema Educatiu, els alumnes han millorat a 6è però han tingut un petit retrocés a ESO, i l’anglès se situa en una de les matèries que deixa més alumnat en un nivell baix. Concretament, a 6è, no assoleixen les competències en anglès el 15,9% dels alumnes, i a secundària, el 13,7%.

En general i en les competències bàsiques, els alumnes de 4t d’ESO han obtingut les notes més baixes en matemàtiques i matèria cientificotecnològica, amb puntuacions que no arriben al 7. En llengua catalana i castellana els resultats són semblants: una mitjana de 7,68 en català i de 7,73 en castellà.

LA FRASE

Caminarem per implantar l’anglès com a llengua vehicular cada vegada en més matèries
Carles Martínez
secretari de Polítiques Educatives

La nota de tall més alta, per a física - matemàtiques

Les carreres de medicina, administració i direcció d’empreses (ADE) i psicologia a la Universitat de Barcelona (UB) són les més demanades pels estudiants que han superat la selectivitat, mentre que la doble titulació de física i matemàtiques ha registrat novament la nota de tall més elevada. Segons el Consell Interuniversitari de Catalunya, 1.299 estudiants han sol·licitat en primera opció matricular-se a medicina a la UB, que ofereix 172 places; a ADE de la UB, 934 aspiren a les 880 places disponibles i 818 alumnes batallaran per aconseguir una de les 480 places de psicologia.

La doble titulació de física i matemàtiques ha registrat, com l’any passat, la nota de tall més alta tant a la UAB (13,318) com a la UB (13,250), que ofereixen 20 places cadascuna. En total, s’han preinscrit per entrar a la universitat 46.956 estudiants catalans (l’any 2017 van ser 46.052), dels quals 27.862 (67,40%) ja tenen assignada una plaça en la carrera que havien assenyalat com a primera opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia