Societat

A la nit, informació del que no es pot fer a Lloret

El cap de la policia lloa el paper que fan els agents cívics contractats a l’estiu

Quatre agents cívics contractats per l’Ajuntament de Lloret, però pagats pel sector privat del municipi, fan feines de suport a la policia local a la cèntrica avinguda Just Marlès des del 22 de juny fins al 30 d’agost. Els agents fan difusió de l’ordenança local de convivència i civisme i informen els visitants del que no es pot fer, va dir ahir l’inspector en cap de la policia de Lloret, Joaquim Martín.

Acompanyat d’altres agents i responsables municipals, com ara l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, van informar de les tasques de vigilància de la policia i van donar detalls de l’aportació dels informadors nocturns, que treballen des de les dotze de la nit fins a les cinc de la matinada. El sector privat ha assumit el cost de la incorporació d’aquests agents (35.000 euros).

Element de pacificació

Martín va lloar la feina que fan aquests informadors. Va comentar que els visitants a Lloret canvien d’una setmana a l’altra i que la majoria no saben quines són les normes. “Al matí ja teníem aquesta experiència perquè hi ha agents a la platja. La qüestió era adaptar aquest model que funciona a la nit. I donar al turista la informació de com es pot moure, quins serveis té i fer-ho com a element de pacificació, [amb una persona que va] a peu.” Durant el dia, ja hi ha dotze agents cívics en rotació a la zona de la platja. Els agents de nit també fan d’enllaç amb els operadors turístics i els locals, va explicar Martín.

L’Ajuntament, amb el suport de l’associació que aplega els locals d’oci nocturn de la vila, ha fet una campanya amb missatges en anglès per tal que els visitants respectin el descans dels veïns. Hi ha missatges com ara Enjoy the silence (gaudeix el silenci), Make peace not noise (fes la pau i no fressa) i Love your ears (estima la teva oïda).

L’Ajuntament, amb el suport d’una agència de comunicació, informa que la campanya es complementa amb banderoles i cartells, i material dissenyat per als clients dels habitatges d’ús turístic (HUT), per als quals l’Ajuntament acaba d’aprovar una ordenança. Abans de final d’any, a més, entrarà en vigor el pla especial d’HUT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART