Societat

Creix el nombre de famílies necessitades al Ripollès

D’un any per l’altre s’ha doblat en aquesta comarca la quantitat de llars amb deutes pendents de llum, gas o aigua

Alhora també han augmentat els destinataris de les ajudes per pagar el lloguer

Un total de 542 famílies del Ripollès tenien deutes pendents de les factures de la llum, el gas o l’aigua durant el 2017, el doble de famílies que l’any anterior, que van ser 255. El 20% d’aquestes famílies van aconseguir l’informe que acreditava una situació d’exclusió residencial com la que recull la llei de pobresa energètica, segons la qual les subministradores no poden interrompre els serveis per impagament.

Aquesta és una de les dades recollides en la memòria del Consorci de Benestar Social del Ripollès, en què es veu com l’habitatge torna a ser un dels àmbits d’actuació. Durant el 2017, aquest ens ha passat de destinar 1.560 euros a destinar-ne 4.000 per ajudar diverses famílies a pagar el lloguer. Concretament, un total de divuit famílies, dotze més que el 2016.

Taula d’emergència

L’any passat, es va activar la taula d’emergència de la Generalitat sis cops, els ajuntaments van ajudar tres famílies a través del lloguer social i una entitat bancària va acordar un lloguer social amb una família mitjançant el servei Ofideute.

Els ajuts per pagar les factures dels serveis bàsics també han crescut. Dels 90 atorgats l’any 2016 s’ha passat a un total de 130 ajuts per a 71 famílies, per un import total de 21.900 euros. D’aquest total de diners, prop de 15.000 euros s’han destinat a la factura de l’electricitat i, en segon lloc, a la del butà, amb 5.000 euros.

Menys per a aliments

En canvi, s’han reduït els ajuts dels centres de distribució d’aliments, un fet que s’atribueix a l’augment de les prestacions de renda mínima garantida. Dels 1.884 ajuts repartits el 2016 s’ha passat als 1.022 ajuts de l’any passat.

LA XIFRA

542
famílies
van tenir l’any passat deutes de llum, gas o aigua, el doble que el 2016.

Moltes dones ateses per violència

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Ripollès, que treballa per erradicar tot tipus de violència, va atendre l’any passat 122 dones i nou homes. Quant a les dones, el 87% van ser ateses per violència masclista. D’una altra banda, es van detectar sis casos de maltractament infantil, cinc de maltractaments a persones grans (físics i psicològics i explotació financera) i dos de violència de fills cap als seus pares. Al Ripollès les persones de més de 65 anys representen el 25% de la població.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la videoteca

Roba una cabra a París i se l’emporta agafant el metro

opinió
Marc Alcaraz

El dret dels infants a la diversitat

Cap d’estudis de Fundesplai

La carretera ja s’ha cobrat dos morts més que el 2017

barcelona

Sanitat s’obre al comerç de la píndola preventiva del VIH

madrid
CARME PARAREDA
ENGINYERA TOPÒGRAF, AMANT DELS ESPORTS D’AVENTURA I CAP D’OPERACIONS DE L’ICTINEU 3

“El fons del mar és un món per descobrir, és exploració pura”

SANT FELIU DE LLOBREGAT

El teixit veïnal crític amb Colau protestarà de nou

barcelona

Catalunya té un cas de dengue autòcton

Barcelona

La TMTR es reformula: qui més contamina, més paga

barcelona

L’Ajuntament i les entitats veïnals de Girona acorden crear una taula de seguretat

girona