Societat

Creix el nombre de famílies necessitades al Ripollès

D’un any per l’altre s’ha doblat en aquesta comarca la quantitat de llars amb deutes pendents de llum, gas o aigua

Alhora també han augmentat els destinataris de les ajudes per pagar el lloguer

Un total de 542 famílies del Ripollès tenien deutes pendents de les factures de la llum, el gas o l’aigua durant el 2017, el doble de famílies que l’any anterior, que van ser 255. El 20% d’aquestes famílies van aconseguir l’informe que acreditava una situació d’exclusió residencial com la que recull la llei de pobresa energètica, segons la qual les subministradores no poden interrompre els serveis per impagament.

Aquesta és una de les dades recollides en la memòria del Consorci de Benestar Social del Ripollès, en què es veu com l’habitatge torna a ser un dels àmbits d’actuació. Durant el 2017, aquest ens ha passat de destinar 1.560 euros a destinar-ne 4.000 per ajudar diverses famílies a pagar el lloguer. Concretament, un total de divuit famílies, dotze més que el 2016.

Taula d’emergència

L’any passat, es va activar la taula d’emergència de la Generalitat sis cops, els ajuntaments van ajudar tres famílies a través del lloguer social i una entitat bancària va acordar un lloguer social amb una família mitjançant el servei Ofideute.

Els ajuts per pagar les factures dels serveis bàsics també han crescut. Dels 90 atorgats l’any 2016 s’ha passat a un total de 130 ajuts per a 71 famílies, per un import total de 21.900 euros. D’aquest total de diners, prop de 15.000 euros s’han destinat a la factura de l’electricitat i, en segon lloc, a la del butà, amb 5.000 euros.

Menys per a aliments

En canvi, s’han reduït els ajuts dels centres de distribució d’aliments, un fet que s’atribueix a l’augment de les prestacions de renda mínima garantida. Dels 1.884 ajuts repartits el 2016 s’ha passat als 1.022 ajuts de l’any passat.

LA XIFRA

542
famílies
van tenir l’any passat deutes de llum, gas o aigua, el doble que el 2016.

Moltes dones ateses per violència

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Ripollès, que treballa per erradicar tot tipus de violència, va atendre l’any passat 122 dones i nou homes. Quant a les dones, el 87% van ser ateses per violència masclista. D’una altra banda, es van detectar sis casos de maltractament infantil, cinc de maltractaments a persones grans (físics i psicològics i explotació financera) i dos de violència de fills cap als seus pares. Al Ripollès les persones de més de 65 anys representen el 25% de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt