Societat

Banyoles obre la porta a més parcs per a gossos

L’Ajuntament ho decidirà depenent dels resultats del primer que ha obert

El parc de gossos que el mes passat es va obrir entre el camp de futbol vell i una residència de gent gran, probablement no serà l’únic que tindrà Banyoles a mitjà termini. Depenent dels resultats que s’obtinguin amb aquest primer recinte de la ciutat on els animals poden estar deslligats, el consistori en construirà almenys dos més en altres punts del terme, per cobrir la demanda existent, segons ha avançat el regidor de Via Pública i Seguretat, Lluís Costabella. “Estem pendents de com funciona aquest, i després estudiarem la possibilitat de tenir-ne dos o tres més, més endavant”, ha manifestat el representant de l’equip de govern.

Aquest primer recinte ha de superar l’examen no només dels usuaris –està sent força utilitzat–, sinó també dels veïns, una part dels quals fins i tot van recollir signatures en contra del nou equipament quan l’estaven projectant. Un dels seus principals temors era el risc d’incidents que suposa el fet que es dirigeixin cap a aquest lloc molts gossos, tenint en compte que també hi passen moltes criatures, entre les quals hi ha els alumnes d’una escola bressol. Trobar un indret pel parc no va ser fàcil. Després de descartar zones com ara el parc de la Draga, es va consensuar políticament aquesta, que té l’avantatge o l’inconvenient d’estar en un lloc més cèntric. Té una superfície d’uns mil metres quadrats i el perímetre està fet amb pals de fusta perquè estèticament quedi integrat en l’entorn. A l’interior, compta amb punts de llum i elements perquè els gossos juguin, així com un expenedor de bosses per recollir els excrements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona