Societat

Pressió a Lloret de Mar pels habitatges turístics il·legals

Una vintena d’agències s’uneixen en una plataforma

Reclamen a l’Ajuntament que aixequi la moratòria aprovada a finals del 2016 perquè consideren que no ha reduït l’intrusisme

Una vintena d’agències que gestionen habitatges d’ús turístic (HUT) a Lloret de Mar s’han unit en una plataforma amb l’objectiu de pressionar l’Ajuntament del municipi perquè actuï amb contundència contra els que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada. Entre altres mesures, la plataforma reclama a l’Ajuntament de Lloret que aixequi la moratòria que el consistori va aprovar a finals del 2016 que impedeix obrir nous HUT perquè consideren que “no ha reduït l’intrusisme sinó que ha fet que proliferin les pràctiques que estan fora de la llei”. La plataforma té el suport de l’ Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA).

La plataforma que s’ha creat manté que les eines de què disposa l’Ajuntament de Lloret per combatre els habitatges d’ús turístic il·legals no són “efectives”. A més, es mostra “molt sorpresa” perquè no han comptat amb les agències del sector per perseguir aquestes pràctiques. Considera que s’hauria de demanar la col·laboració del sector per solucionar aquest important problema, que “crea molt mala imatge i perjudica molt el sector”.

En un comunicat assenyalen que tenen detectats on hi ha els habitatges d’ús turístic il·legals. “En un municipi petit com Lloret de Mar la policia ho tindria fàcil per precintar un habitatge turístic il·legal. Només han d’anar on els diem nosaltres i comprovar-ho, però no ho fan”, afirmen. Per altra banda, consideren que les multes que s’estan posant actualment són “irrisòries” i que “al propietari li surt més a compte pagar-la que cessar l’activitat il·legal”. A més, la plataforma denuncia que l’ordenança d’habitatges d’ús turístic de Lloret l“únic que fa és perseguir, castigar i criminalitzar els professionals que fan les coses ben fetes”. També denuncien que estableix unes limitacions als HUT que ni la mateixa Generalitat exigeix.

Recurs al TSJC admès

Precisament fa uns mesos l’ATA i el Gremi d’Hostaleria de Lloret van presentar un recurs contenciós administratiu contra aquesta normativa al TSJC perquè consideraven que “sobrepassava les competències municipals”. Fa unes setmanes l’alt tribunal el va admetre a tràmit. Entre els aspectes que més critiquen de la normativa hi ha, per exemple, l’obligatorietat de tenir una placa a la façana amb el número de llicència, el número de capacitat màxima de l’habitatge i un telèfon de contacte del gestor, així com l’obligació de contestar a la policia en un temps màxim de 30 minuts. Es queixen que ha obligat alguns gestors a contractar una persona perquè estigui pendent del telèfon les 24 hores del dia, alhora que “estan exposats” a possibles bretolades de trucades falses.

LA XIFRA

2.929
habitatges d’ús turístic
hi ha registrats a Lloret. Representen el 17% del total de places del municipi.

LA DATA

19.12.2016
L’Ajuntament de Lloret
de Mar va aprovar la moratòria amb l’objectiu de regularitzar i reordenar els HUT.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona