Societat

Reclamen que el pont de l’avinguda de França s’anomeni Rosa Bonillo

La família, la CUP, la junta de personal del Trueta i la Xarxa Dones Girona ho sol·liciten per commemorar els 10 anys de la mort de la líder sindicalista

Petició perquè el pont sobre el Ter, a l’avinguda de França de Girona, dugui el nom de Rosa Bonillo, que va ser durant 20 anys infermera de l’hospital Josep Trueta i líder sindicalista. La família, la junta de personal de l’hospital, la Xarxa Dones Girona i la CUP-Crida per Girona demanen que es faci efectiva per commemorar els 10 anys de la seva mort, al desembre. La petició vol reconèixer la tasca de Bonillo perquè “gràcies en gran part a la seva empenta”, el Trueta va ser pioner en la implantació de moltes mesures que afavorien les condicions laborals, sobretot en la salut laboral. L’elecció del pont de l’avinguda de França per rebre el seu nom representa un reconeixement addicional al personal del Trueta que, “amb ella portant la pancarta de capçalera, va travessar tantes vegades aquest pont anant cap al centre de la ciutat”. Especialment un reconeixement a la vaga que, l’any 1986, va impedir que es reduís un 10% la plantilla de l’hospital, convertint-lo en centre de referència, segons recull la petició.

Sobre aquesta iniciativa, la CUP-Crida per Girona denuncia la negativa del govern municipal a incloure en l’ordre del dia de les dues darreres sessions la seva tramitació. Es tracta d’un nom que forma part del catàleg des del 2017, i recentment tant la família com la junta de personal de l’hospital han fet arribar cartes de suport a aquesta designació i en què demanen que es faci efectiva amb motiu del 10è aniversari de la seva mort, que tindrà lloc aquest desembre.

Mala gestió

La CUP-Crida per Girona denuncia la mala gestió de la comissió de nomenclàtor per part del govern municipal. D’una banda, els cupaires denuncien que el govern utilitza les convocatòries de sessions i la confecció dels ordres del dia segons el seu interès polític. Alhora critica que la comissió no està servint per avançar en la feminització del nomenclàtor, un dels principals objectius pels quals va ser creada.

LA DATA

26.12.08
és el dia
que va morir Rosa Bonillo, que va ser durant 20 anys infermera del Trueta i líder sindicalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia