Societat

L’excés de velocitat sega quatre vides joves a Vidreres

L’alcalde, Jordi Camps, reclama un radar de tram a la carretera C-63

Dos ferits en un accident a Llagostera

Matinada funesta a les carreteres de la Selva. Quatre persones joves, una noia i tres nois d’entre 21 i 29 anys, van perdre la vida poc abans de les cinc de la matinada d’ahir, a conseqüència de la brutal col·lisió del vehicle en què viatjaven, que, segons les primeres investigacions, circulava a una velocitat molt superior a la permesa.

L’accident va tenir lloc al quilòmetre 8 de la carretera C-63, que uneix Lloret amb Olot, molt a prop del municipi de Vidreres, d’on eren dues de les víctimes mortals. Dos dels morts treballaven a la fàbrica de motos Gas Gas de Salt, segons va fer saber ahir l’empresa a través del seu compte oficial de Twitter, on també donava el condol als familiars.

El comandament dels Mossos, Vicenç Gasulla, va avançar a mig matí el resultat de les primeres investigacions dutes a termes al mateix lloc del sinistre, de les quals es desprèn que l’excés de velocitat en va ser la causa. Aquest fet va provocar la invasió del carril contrari i la topada frontal entre el vehicle en què viatjaven les quatre víctimes i una furgoneta amb matrícula alemanya. L’impacte va ser tan fort que el cos del motor del vehicle on viatjaven els joves va sortir volant i va quedar a 20 metres de la carcassa del cotxe.

L’accident també va provocar ferides de gravetat al cinquè ocupant del turisme i a l’acompanyant de la furgoneta. El conductor d’aquest segon vehicle es va fer ferides de poca gravetat.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va posar de manifest la gran consternació que va causar el sinistre al municipi i va dirigir-se a la Generalitat reclamant que s’instal·li un radar de tram entre la sortida del poble i el túnel de Lloret. En el tram on es va produir l’accident la velocitat està limitada a 80 i 60 quilòmetres per hora.

D’altra banda, dues persones van quedar ferides de gravetat ahir a la tarda en una altra col·lisió viària, en aquest cas a la carretera C-65 a Llagostera. Un dels ferits va ser traslladat d’urgència a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Dotze morts en els 21 primers dies del mes de juliol

El mes de juliol està mantenint la tendència a l’alça en la sinistralitat amb conseqüències mortals a les carreteres de Catalunya. Tot i l’alerta llançada pel conseller Buch la setmana passada, quan va presentar les dades del primer semestre d’aquest any, amb un increment d’un 42% de les víctimes mortals, els sinistres se succeeixen i amb el d’ahir a Vidreres ja s’han produït 12 morts en només sis accidents durant els primers 21 dies de juliol. En tres sinistres s’ha produït més d’una víctima mortal, circumstància que ha fet disparar l’estadística. A data d’avui les persones mortes a Catalunya en un accident de trànsit des de principis d’any arriben a 104.

Entres les víctimes mortals que s’han registrat aquest mes de juliol hi ha un vianant i tres conductors de motocicleta. Precisament, l’elevat grau de sinistralitat del col·lectiu que condueix vehicles de dues rodes és objecte de preocupació constant de les autoritats de trànsit, que durant aquesta setmana han dut a terme una campanya d’especial sensibilització en aquest sentit, amb alertes de seguretat als cartells lluminosos que hi ha distribuïts per les autopistes del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró