Societat

L’ISE pot impulsar Barcelona com a capital de l’audiovisual

El govern vol aprofitar la nova fira tecnològica per reforçar l’ecosistema empresarial tecnològic al voltant d’un nou eix

Es complementarà amb la capitalitat del mòbil i l’empenta en ‘smart cities’

L’atracció de la prestigiosa fira Integrated Systems Europe (ISE) cap a Barcelona, on es desenvoluparà a partir del 2021, ha obert la possibilitat d’ampliar l’horitzó del teixit emprenedor i tecnològic que està creixent al país. Així ho entén la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon, que en la presentació de l’acord amb el nou esdeveniment no va deixar passar l’oportunitat de remarcar que obre l’oportunitat per “fer de Barcelona la capital mundial de l’audiovisual, de la mateixa manera que ja ho és el mòbil gràcies a la celebració a la ciutat del Mobile World Congress”. “Barcelona i l’ISE es reforçaran mútuament”, hi va coincidir l’alcaldessa Ada Colau.

Certament, l’ISE guarda força similituds amb el MWC. Es considera el major esdeveniment mundial del sector audiovisual i al darrere també hi ha com a organitzadors una empresa –Integrated Systems Events– propietat de les associacions del sector audiovisual (Avixa i Cedia). El creixement de la mostra ha estat espectacular des de la primera edició, el 2004 a Ginebra, amb 120 expositors i 3.500 visitants. Amb el canvi a Amsterdam, l’esdeveniment ha assolit xifres espectaculars: 1.296 expositors i prop de 81.000 assistents, 22.000 dels quals, debutants.

Exclusiu per a empreses

L’ISE és una fira dedicada exclusivament a empreses, però el seu director general, Mike Blackman, va advertir que intentarien implicar-hi també d’alguna manera la ciutat de Barcelona. En tot cas, el benefici per a la capital catalana serà clar per l’impacte econòmic que es preveu que hi generi, més de 400 milions d’euros segons les estimacions dels organitzadors. En funció de com evolucioni la fira en les dues edicions que encara té pendents de celebrar a Amsterdam, l’ISE podria ser el segon esdeveniment més important per a Fira de Barcelona, davant d’Alimentaria i darrere del MWC.

LA DATA

02.02.21
s’inaugurarà
la primera edició de la fira Integrated Systems Europe a les instal·lacions de Fira Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.