Societat

El bisbat de Girona nomena un exorcista

El rector de Roses i Palau-saverdera, Josep Puig i Bofill, assumeix el càrrec de nova creació

El bisbat dona compliment així al desig del papa Francesc, que va ordenar que hi hagués un exorcista a totes les diòcesis

Girona té, des d’aquest dilluns, un exorcista a la diòcesi. El bisbe Francesc Pardo ha donat el càrrec al rector de Roses i Palau-saverdera, el mossèn Josep Puig Bofill.

El bisbat compleix així la directiva del Vaticà que demana que cada diòcesi tingui un exorcista. Com que la de Girona no en tenia –de fet, mai n’hi ha hagut cap d’oficial– el bisbe ha creat aquesta figura donant compliment al desig del papa Francesc, que va ordenar que totes les diòcesis de l’Església en tinguessin. Aquesta situació s’ha donat en moltes diòcesis on fins ara no existia aquesta figura. Sense anar més lluny, el Bisbat de Vic va nomenar fa pocs dies un exorcista.

El papa Francesc, que és el 266è pontífex de l’Església Catòlica va néixer ara 81 anys a Buenos Aires. A l’Amèrica Llatina, les possessions demoníaques –i els exorcismes– estan més presents en les creences populars. Amb la seva decisió, però, el papa també vol fer palesa l’existència del mal, en contraposició al bé, a l’acolliment i a la generositat de la religió catòlica.

L’exorcista de Girona, Josep Puig Bofill, va ser ordenat sacerdot l’any 1984 i fa tres anys que és rector de les dues poblacions de l’Alt Empordà. A més, fa quatre anys que exerceix com a consiliari diocesà de Vida Creient, i fa deu mesos va ser nomenat arxipreste de l’Alt Empordà Marina. Dins la diòcesi, mossèn Puig també és membre del col·legi de consultors des del mes de març.

El seu forma part del paquet de nous nomenaments que Pardo ha signat aquest dilluns, que suposen noves funcions per a dotze capellans i diaques de la diòcesi i que entraran en vigor al setembre.

L’excepció és el nomenament del nou vicari judicial, que ja es va fer efectiu el 16 de juliol. El bisbe ha nomenat mossèn Rafel Felipe i Freije per al càrrec. El fins ara vicari judicial, mossèn Pere Bellvert i Morente –que ha exercit la responsabilitat des del 2005– passa a ser jutge diocesà.

El bisbe de Girona també ha nomenat nou delegat episcopal per al Servei d’Orientació Vocacional i dos nous professors de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG). Al setembre, hi haurà quatre jubilacions de rectors a la diòcesi, que es faran efectives el dia de l’inici del ministeri de qui els substituirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona