Societat

Foment retira la petició de cautelars contra el reglament VTC de Barcelona

El ministeri assegura ho fa com a mostra de la seva “voluntat per assolir solucions” i del “respecte per les competències d’altres administracions”

El recurs de l’Estat contra el reglament de l’AMB que restringeix les llicències de vehicle de lloguer amb conductor està en l’origen dela vaga del taxi

El ministeri de Foment ha anunciat la retirada la seva petició de mesures cautelars contra el reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regula les llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

En un comunicat difós aquest dijous, Foment assegura que la retirada de la petició de cautelars és “una mostra de la seva voluntat per assolir solucions” i del “respecte per les competències pròpies d’altres administracions”. La nota assenyala que la retirada de la petició es fa “sense perjudici del resultat final del recurs interposat”.

La decisió arriba el dia abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre si manté o aixeca la suspensió cautelar del reglament aprovat el passat 26 de juny pel Consell de l’AMB, que obliga els vehicles de lloguer amb conductor a tenir l’autorització de l’ens per poder operar a l’àrea metropolitana, a més de la llicència VTC.

El govern espanyol va recórrer contra aquesta regulació, que ja havia estat recorreguda també per la Comissió Nacional de la Competència (CNMC). Aquests recursos estan en l’origen de la vaga de 48 hores convocada pel sector del taxi a la capital catalana. Els taxistes reclama que la proporció de llicències VTC sigui d’una per cada trenta de taxi.

La decisió es produeix l’endemà de la reunió que van mantenir dimecres representants del ministeri i de l’AMB. Foment destaca que “les dues administracions aposten per mantenir oberta una línia de diàleg i coordinació per assegurar una convivència ordenada i equilibrada entre el taxi i l’VTC”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir a Foment que retirés el seu recurs contra el reglament metropolità, que va ser interposat després que l’Advocacia de l’Estat resolgués que la norma envaïa les competències estatals en matèria de llicències VTC.

Foment assegura que “estudiarà amb detall” i “amb esperit constructiu” les propostes de l’AMB per tal “d’avançar cap a una solució conjunta amb totes les administracions afectades”.

En aquest sentit, el ministeri apunta que la propera Conferència Nacional de Transport, prevista per al mes de setembre, “jugarà un paper de coordinació fonamental”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona