Societat

societat

Torra garanteix un nou pla per al tercer sector per a principis del 2019

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat a les entitats del tercer sector la seva voluntat de comptar-hi a l’hora de dissenyar les noves polítiques socials. En una reunió que es va celebrar aquest dijous, el president es va comprometre a treballar conjuntament en l’elaboració del nou pla de suport al tercer sector, que hauria d’estar aprovat el primer trimestre de l’any vinent.

En aquest primer contacte amb el president, les entitats li van demanar que prioritzi les polítiques socials de manera urgent per respondre a situacions de pobresa i a l’emergència migratòria. I també que acceleri el desplegament de la renda garantida de ciutadania i la recuperació de les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional. Les polítiques de gènere, l’accessibilitat i la lluita contra la pobresa van ser altres demandes plantejades per les entitats a la reunió.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, va expressar ahir la seva satisfacció per la bona”sintonia” que van tenir el president Torra amb les entitats. “El més important de la reunió va ser constatar el desig de treballar plegats”, va manifestar Alsina, que considera que Torra ha mostrat “una gran sensibilitat social que demostra que coneix bé el tercer sector i les seves mancances”.

El govern ha signat fins ara tres plans d’actuació i suport amb el tercer sector. L’últim es va signar el juliol del 2016. Abans de fer el quart, les entitats han de fer una avaluació de l’anterior pla que s’ha hagut de desenvolupar en unes condicions adverses no només des del punt de vista social, sinó també polític. “El més important és la voluntat de treballar plegats”, ha assenyalat Alsina, que entén que l’abordatge de la cronificació de la pobresa des d’una perspectiva integral ha de ser una de les prioritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró