Societat

L’agressió a un turista fa rebrotar a Barcelona el debat sobre el ‘top manta’

L’Ajuntament nega que hi hagi impunitat

El PP exigeix un “desallotjament exprés”

Els hotelers i restauradors alerten de la gravetat de la situació

Barcelona no s’atura ni per vacances. Després del conflicte dels taxistes, el debat sobre els manters a la ciutat de Barcelona. L’agressió a un turista nord-americà a la plaça Catalunya dimecres passat per un grup de venedors del top manta ha reactivat, un estiu més, la tensió política a la ciutat sobre els límits d’aquesta pràctica comercial il·legal.

Els fets que han reactivat la polèmica van passar a la part central de la plaça, al costat del monument a Francesc Macià, i el turista agredit, José Bravo, va explicar ahir a Efe que va anar cap als manters perquè va veure que estaven pegant a una dona. Segons el seu testimoni, els cops que ell va rebre li haurien pogut “causar la mort”. L’agredit va presentar ahir una denúncia als Mossos, que ja estan investigant els fets.

El gremi d’Hotelers i Restauració de la ciutat ahir va posar el crit al cel per una situació que, segons van assegurar, “no respon a un cas aïllat”, ja que segons denuncien s’han produït altres episodis de violència amb visitants, contra policies i entre el mateix col·lectiu de manters. Fonts del gremi de Restauradors van exigir a l’alcaldessa Ada Colau que interrompi les seves vacances per convocar el Consell de Seguretat de Barcelona i trobar-hi solucions. Els hotelers van demanar “mesures urgents” per fer front a la “mala imatge” que es projecta de la ciutat.

Per part de l’Ajuntament, la tinent d’alcalde Laia Ortiz va ser la responsable de donar la cara ahir i després de rebutjar els fets, que va qualificar d’“inacceptables”, va defensar la gestió de l’equip municipal assegurant que el top manta no actua “amb impunitat”. Per demostrar la gestió feta, Ortiz va assegurar que durant el 2017 es van posar 70.000 sancions per venda ambulant al carrer i va advertir que el problema és un “fenomen complex” i no exclusiu de Barcelona. És per això que va demanar als partits polítics lleialtat institucional i no utilitzar com a arma una problemàtica que “es produeix en molts municipis governats per partits de tots els colors”.

L’oposició va fer com si sentís ploure i el més dur va ser el líder del grup popular, Alberto Fernández Díaz, que va exigir un “desallotjament exprés” del personal que es dedica al top manta. El regidor considera que “la permissivitat de Colau” amb aquest fenomen ha generat un efecte crida a la ciutat.

Per la seva part, el republicà Alfred Bosch va assegurar que la presència creixent de venedors als carrers de Barcelona és una mostra de l’abandonament de la ciutat” i del “desgovern” generat per la gestió de Colau, a qui també va retreure la crisi del sector del taxi. Segons Bosch, el nombre de manters s’ha multiplicat per deu, i va afegir a aquest problema el dels narcopisos o els pisos turístics. Bosch es va afegir a la petició dels hotelers i restauradors de convocar de forma urgent el Consell de Seguretat.

LES FRASES

No hi ha impunitat. Durant el 2017 es van posar 70.000 sancions per venda ambulant als carrers
Laia Ortiz
Tinenta d’alcalde de barcelona
Hi ha un desgovern absolut, Colau ha de convocar el Consell de Seguretat de Barcelona
Alfred Bosch
president del grup d’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona