Societat

El terratrèmol de l’illa indonèsia de Lombok ja ha provocat 105 víctimes mortals

Continuen els treballs per trobar supervivents després del fort sisme a Indonèsia

El ministeri d’Afers Exteriors treballa per a repatriar els 300 turistes espanyols que són a l’illa

Els equips de rescat van continuar avui la cerca de supervivents entre els enderrocs de mesquites i cases derruïdes diumenge passat a l’illa indonèsia de Lombok, a causa d’un sisme de magnitud 6,9 que de moment ha deixat 105 morts.

Mentre que milers de turistes, entre ells desenes d’espanyols, acampen en l’aeroport i les platges per ser evacuats de Lombok, els bombers, policies i personal d’emergències lluiten contra rellotge per trobar víctimes amb vida entre les ruïnes.

La zona més devastada es troba en el nord de l’illa, on les platges i el paisatge d’arrossars i cocoters s’alterna amb jungla tropical i el majestuós volcà Rinjani, un reclam para milers de visitants cada any.

No obstant això, els motxillers i les famílies en vestit de bany i xancles han donat pas després del sisme als uniformats, que malden per organitzar les tasques de rescat, que sovint consisteixen a treure cadàvers dels edificis derruïts.

Es diu que les construccions en gran part de l’illa no poden superar l’altura dels cocoters, la qual cosa ha pogut pal·liar en part els danys del terratrèmol, del qual encara se senten rèpliques esporàdiques.

També hi ha moments d’alegria, com el rescat aquest dilluns d’un home amb vida d’una mesquita derruïda a Tanjung, on l’hospital va haver de ser desallotjat pel terratrèmol i uns 150 ferits són tractats en tendes de campanya a escassos metres.

Els indonesis de Lombok tracten de tornar a poc a poc a la normalitat després del terratrèmol, que també va afectar l’illa veïna de Bali i les petites illes Gili, d’on han estat evacuats uns 7.000 turistes a causa dels danys registrats.

El Ministeri d’Afers exteriors ha informat avui que l’ambaixada d’Espanya a Indonèsia ha engegat un grup de whatsapp, format per més de 200 persones, amb la finalitat de “facilitar l’atenció” als ciutadans espanyols atrapats a l’illa de Lombok després del terratrèmol. A través d’un comunicat, el ministeri ha explicat que “des del primer moment” l’ambaixada ha respost a les consultes dels espanyols i dels seus familiars, encara que “s’han demorat” algunes de les respostes perquè exigien la consulta prèvia a les autoritats locals.

El cònsol d’Espanya a Indonèsia es va traslladar ahir a l’aeroport de l’illa per atendre als prop de 300 turistes espanyols que intenten abandonar el país després del terratrèmol de magnitud 6,9 que va sacsejar l’illa el diumenge, han detallat fonts diplomàtiques.

Està prevista la sortida gradual dels turistes afectats pel terratrèmol en Lombok pels mitjans marítims i aeris disponibles, ha informat Exteriors, que subratlla que l’ambaixada i la Unitat d’Emergències Consulars mantindran actius els seus protocols d’evacuació fins a confirmar que tots els espanyols hagin abandonat l’illa.

Exteriors també ha informat que “de moment no hi ha constància que hi hagi espanyols” entre les 105 víctimes mortals que ha deixat el sisme i que ha obligat a desplaçar-se a més de 20.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES