Societat

Actuacions de millora al nucli de la Creueta de Quart

S’ha remodelat la plaça i també s’està arreglant el camp de futbol municipal d’aquesta zona per fer-hi entrenaments

Revitalitzar la porta d’entrada del municipi de Quart, venint de Girona, i donar-li una nova imatge. És un dels objectius d’unes obres dutes a terme a la Creueta. Aquest mes han acabat els treballs d’adequació i millora de la plaça que es troba al mig del nucli, al costat de la qual transcorre la Ruta del Carrilet. S’hi ha canviat el paviment, s’ha condicionat i s’ha fet una mica més alta una paret de pedra que envolta tot el perímetre de la plaça, i en un dels punts d’accés s’hi ha dissenyat una rampa. També s’hi ha situat una font, quatre bancs, dues papereres, un desguàs, un mur de contenció, enllumenat nou i una zona per aparcar-hi les bicicletes. En un dels laterals, a més, s’hi ha instal·lat una escultura que representa una creu. És obra de Josep Maria Varés i de Batlle, més conegut com a Max Varés (1947-2015). Va ser també autor d’altres escultures públiques, com ara el monument als donants de sang de Quart. Diversos veïns comentaven ahir que estan satisfets de com ha quedat la plaça, consideren que era un lloc on tocava un rentat de cara i celebren haver-la pogut estrenar aquest agost per la festa major de la Creueta.

Paral·lelament, han començat els treballs de rehabilitació del camp de futbol municipal de la Creueta. L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, destaca la importància d’aquestes dues actuacions, ja que explica que en aquesta zona de la població feia anys que no s’hi feia cap intervenció. En aquest camp, que actualment estava en desús, s’anivellarà el terra, s’arreglarà la tanca perimetral i els vestidors, es millorarà el servei d’aigua i l’enllumenat. “El camp es tornarà a reactivar. Des de fa temps, en aquest equipament esportiu no hi ha activitat. A vegades hi entra gent els caps de setmana per jugar-hi algun partit. Però més enllà d’aquest fet puntual, no s’estava utilitzant”, hi afegeix Gutiérrez.

Llest per a la temporada

L’alcalde de Quart avança que el consistori estudiarà si s’hi col·loca gespa artificial. En el supòsit que s’acabés decidint que sí, es posaria probablement a principis de l’any vinent. La idea és que s’aprofités la gespa d’un altre camp i, per afrontar el cost econòmic de la seva instal·lació, l’Ajuntament inclouria una partida en el pressupost municipal del 2019.

Al camp de la Creueta es preveu que s’hi facin entrenaments de la Unió Esportiva Quart. Al club hi ha uns 450 nois i noies. L’ús de l’equipament de la Creueta permetrà repartir part de l’activitat entre dos llocs, i esponjar així l’elevat nombre d’entrenaments que s’efectuen al camp de futbol municipal Gaudenci Sellés, al carrer Modeguer de Quart. A priori, es treballa amb el propòsit que el de la Creueta ja es pugui utilitzar durant la temporada 2018/2019.

LA FRASE

Al camp de la Creueta s’anivellarà el terra, s’arreglaran els vestidors i la tanca perimetral
Carles Gutiérrez
alcalde de quart


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró