Societat

Citaran l’exdiputat Jordi de Juan per amenaces

Declararà com a investigat per un altercat amb qui el va gravar traient llaços

Els Mossos d’Esquadra citaran a declarar l’exdiputat del PP Jordi de Juan com a investigat per un delicte d’amenaces greu. Ho faran després de la declaració de dos testimonis de les presumptes amenaces que l’exdiputat va proferir contra l’amo d’un negoci de l’Escala, on va entrar després que el dia anterior el filmés arrencant llaços grocs. De fet, els Mossos d’Esquadra van confirmar que el 16 d’agost es va presentar una denúncia per amenaces de mort. El dia dels fets, agents d’aquest cos es van presentar a l’exterior del local en qüestió, alertats d’un altercat.

Tot plegat es va originar quan De Juan va ser filmat arrencant llaços grocs de la barana del sector de la Riba, un dels espais més cèntrics del municipi. Es tracta d’un material audiovisual que ha circulat per les xarxes on es pot veure l’exdiputat que, tot passejant el gos, es dedica a retirar els símbols grocs de la barana del passeig. L’autor del vídeo li retreu la seva actuació i li demana per què ho fa, però quan veu que l’estan gravant, De Juan primer pretén impedir-ho, i després es gira i se’n va.

Fa temps que aquest sector de l’Escala és escenari d’un estira-i-arronsa per part de defensors i detractors d’aquest tipus de simbologia reivindicativa de la llibertat dels presos polítics catalans. Tot això fins al punt que, diàriament, els qui col·loquen els llaços es troben que l’endemà ja han desaparegut perquè algú els ha retirat durant la nit.

Jordi de Juan és originari de l’Escala, on estiueja i és una persona coneguda. També ha tingut una trajectòria política. De Juan va ser cap de llista i regidor del PP a Girona el 1999; va ser diputat al Congrés en la legislatura 2000-2004. Posteriorment, es va apartar de l’activitat política per dedicar-se a la seva tasca professional actual d’advocat de l’Estat.

Després de la citació, els Mossos tenen previst enviar el cas al jutjat competent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena