Societat

Detenen la cuidadora d’un matrimoni gran per haver-los sostret 80.000 euros a Barcelona

La dona havia aconseguit ser la beneficiària del testament dels ancians

La parella té 93 i 88 anys

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 16 d’agost a Barcelona la cuidadora d’un matrimoni gran acusada de sostreure’ls un total de 80.000 euros i posar-se com a beneficiària dels seus testaments. Els ancians, que tenen 93 i 88 anys, van contractar la dona a principis del 2017 a qui havien conegut després que la seva família s’instal·lés prop del seu domicili per guanyar-se la seva confiança. Un cop establert un clima de familiaritat els avis la van agafar perquè els fes les tasques domèstiques com la neteja o la compra diària a canvi de 500 euros mensuals. En el darrer any, les capacitats cognitives de la parella van anar disminuint i es va accentuar la pèrdua de memòria i la seva capacitat auditiva, fet que l’assistent va aprofitar perquè l’autoritzessin a fer reintegraments bancaris, suposadament per ajudar-los amb els tràmits. Això va fer que l’acusada tingués accés als comptes de la parella i anés agafant-los els fons que tenien estalviats i els diners d’una caixa de cabals que també tenien a casa.

Denuncia d’un familiar

La desaparició de les caixes va posar el alerta als ancians, que van explicar els fets a una neboda. Ràpidament, els nebots van posar aquests fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que van iniciar una investigació. Va ser llavors quan els agents van constatar com el capital dels avis havia disminuït considerablement des de la contractació de la cuidadora. Per aquest motiu, van iniciar una investigació a partir de la qual van acreditar que la detinguda els havia sostret 30.000 euros dels seus comptes.

A més, van esbrinar que la dona, de 45 anys i de nacionalitat veneçolana, havia aconseguit posar-se com a beneficiària del testament del matrimoni. En concret, havia fet desplaçar un notari al domicili i li havia entregat uns informes mèdics en què no constaven les disminucions cognitives dels darrers mesos.

Els agents van acordar amb el Jutjat d’Instrucció de Barcelona en funcions de guàrdia una entrada i registre al domicili de la detinguda, on es van aconseguir recuperar 4.000 euros i documentació bancària de les víctimes. A més, es va obtenir informació sobre com la detinguda hauria enviat diners al seu país d’origen.

La detinguda va passar a disposició judicial el dissabte 18 d’agost i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES