Societat

Protesta convocada davant d’Hinojosa

La plataforma ciutadana Prou, de Sarrià de Ter, confirma que la concentració es farà aquest divendres, 24 d’agost

“Convidem totes les parts a treballar en un marc comú, a favor del bé general. Ens agradaria ser un municipi referent, trobant l’equilibri entre la indústria i el poble, on hi hagi una millora de la qualitat de vida dels veïns.” És un dels objectius de la plataforma ciutadana Prou, de Sarrià de Ter, els membres de la qual fan pinya per aconseguir que es posi fi a les molèsties de soroll i pudors generades per la fàbrica paperera del grup Hinojosa. Per expressar el seu malestar, la plataforma ha convocat una concentració a l’exterior de la indústria. La protesta tindrà lloc divendres, dia 24 d’agost, a les 20 h. Mitja hora abans, s’ha acordat un lloc previ de trobada, a la plaça dels Gegants, davant del pavelló. La idea és que totes aquelles persones que s’adrecin a les 19.30 h en aquest primer punt vagin després caminant plegades cap a la fàbrica per fer-hi, a fora, la concentració veïnal.

La plataforma Prou va emetre ahir un manifest en què es feia una crida a la ciutadania a sumar-se a la convocatòria. Membres del col·lectiu lamenten que els veïns i veïnes de Sarrià ja fa pràcticament dos anys que pateixen els handicaps ocasionats per Hinojosa. Recorden que, durant aquest temps, s’han dut a terme accions conjuntes amb l’Ajuntament per accelerar el calendari de millores, s’han elaborat estudis de sorolls i pudors, el consistori ha imposat sancions a l’empresa, s’ha aprovat una ordenança d’olors, etc. Tot aquest reguitzell de mesures, però, no ha aconseguit erradicar els greuges, que s’accentuen a l’estiu. La plataforma assenyala que, “si no hi ha més remei”, són partidaris de demanar “el tancament temporal de l’activitat d’Hinojosa” fins que la companyia hagi eliminat totalment aquests problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona