Societat

Els sindicats reclamen més seguretat a les comissaries

Arcs de seguretat a tots els centres, pistoles Taser per a totes les patrulles i més agents són les principals demandes del cos

El president Torra visita els policies de Cornellà i felicita la mossa que va matar l’atacant

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, i del director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, va visitar ahir la comissaria de Cornellà de Llobregat per donar suport als agents, que dilluns van patir l’atac amb arma blanca d’un veí d’origen algerià, que una mossa va repel·lir i matar a trets.

La mossa, amb catorze anys d’experiència a la policia catalana, està de baixa i ahir es va acostar a la comissaria per rebre la felicitació personal del president Torra i del conseller. Els seus companys de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (Uspac) van sortir ahir a defensar la seva actuació, tal com ha fet des del primer moment la direcció dels Mossos. “És una heroïna. Esperem que el departament la reconegui. Es podria haver amagat en un despatx però amb la seva actuació va salvar vides a altres companys que eren als vestidors, fent el canvi de torn”, assegurava ahir David Lijarcio, president d’Uspac, sindicat que porta la defensa de l’agent. El sindicat espera els resultats de l’autòpsia i de balística per demanar l’arxivament de la causa.

El representant sindical va insistir que l’agent havia declarat al jutjat que havia temut per la seva vida, quan a les sis del matí de dilluns va obrir pel sistema automàtic la porta de la comissaria i Abdelouahab Taib se li va acostar, i, en obrir la finestra de la cabina de recepció, ell va treure un ganivet gran i “va entrar mig cos per clavar-li al cap”, segons Lijarcio. Amb la cadira de rodes, ella va fugir enrere, es va aixecar i va anar a l’interior del passadís, privat per a agents, on l’atacant va accedir, no s’aclareix si per la finestra o per una porta, i allà va perseguir-la fins que ella va donar l’alarma al sergent, i va disparar quatre cops perquè l’home no s’aturava.

Davant aquest episodi, el president del sindicat Uspac va denunciar ahir “la manca de seguretat a les comissaries dels Mossos”. Lijarcio va exigir a Interior més mesures de seguretat, reclamades per altres sindicats, com ara que totes les comissaries tinguin arc de seguretat; que totes les patrulles duguin pistoles Taser, no només el cap de torn, ja que a Cornellà dilluns el cap era al carrer en una actuació; més formació en armes llargues –“un tret fortuït ha provocat un expedient”, va dir–, i sobretot més efectius. “Falten 2.000 agents al cos, segons la junta de seguretat”, va recordar.

LA FRASE

La nostra companya és una heroïna, que va tenir una actuació de llibre, molt meritòria i que va salvar vides
David Lijarcio
president del sindicat USPAC

Catorze agents del 17-A, de baixa

Responsables del sindicat Uspac, que porta la representació legal d’alguns agents que van actuar en els atemptats a Barcelona, Cambrils i Subirats, es van queixar que el protocol d’atenció a agents víctimes d’atemptats és deficient. “Falta més empatia amb ells i les seves famílies, i un major seguiment”, va declarar David Lijarcio. El sindicat també va indicar que el Departament d’Interior no s’ha volgut fer càrrec de la tramitació perquè siguin reconeguts com a víctimes de terrorisme davant del ministeri. Una portaveu d’Interior va aclarir que l’assistència psicològica als agents “no té límit”, i que rebre un ajut com a víctima és un tràmit “personalitzat”. Un any després del 17-A, catorze agents continuen de baixa, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró