La falta de llum indigna el Gironès

Els alcaldes es queixen que no han rebut prou informació ni suport

La presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, va convocar ahir una reunió extraordinària dels alcaldes del Gironès per demà divendres a fi de valorar la situació que s'ha viscut en diferents municipis de la comarca després de la nevada de dilluns passat.

La indignació és la tònica dominant entre els alcaldes dels municipis afectats pels talls de llum. L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, denunciava la falta d'informació per part de la companyia Fecsa Endesa, des de la qual, segons afirmava, només li saben dir que «estan treballant per restablir el servei». Ahir al vespre, un petit sector de Cassà ja tenia llum, però des de la companyia elèctrica, va dir l'alcalde, ningú els sabia explicar quan es restabliria a la resta del poble. Avui reprendran l'activitat tres escoles de Cassà. El col·legi Puig d'Arques també obrirà les portes però farà activitats no lectives.

A Llagostera van arribar dos generadors a mitja tarda i n'esperaven tres més al vespre. L'alcalde va rebre instruccions de la companyia elèctrica perquè decidís en quins punts calia instal·lar-los.

A Campllong tenien ahir llum al centre del poble gràcies a un generador, però a la resta continuaven sense servei elèctric.

L'alcalde de Fornells de la Selva, Gabriel Casas, explicava que la llum s'havia restablert en algunes zones del seu municipi, però que tot i així hi havia talls esporàdics.

El ple de Sant Julià de Ramis, que s'havia de fer ahir, després que s'anul·lés dilluns passat, va ser finalment ajornat fins dilluns vinent en espera de recuperar la normalitat.

Malestar a Vilademuls

R. ESTÉBAN

Sense llum a bona part dels veïnats, amb l'escola tancada i amb moltes carreteres locals intransitables per la neu i els centenars d'arbres tombats, Vilademuls era ahir probablement el municipi del Pla de l'Estany més malparat per la nevada. La seva alcaldessa, Dolors Rovirola (CiU), estava indignada amb les administracions superiors perquè havien tingut poca ajuda de l'exterior («només una retro de la Diputació durant un dia») i la gent del poble, amb els regidors al capdavant, s'havia hagut d'espavilar. Per altra banda, els alcaldes de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles van expressar també la seva indignació per la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona