Societat

Els premis Banyolí de l’Any arriben al seu desè aniversari

Els premis Banyolí de l’Any, que convoca l’Ajuntament de la ciutat de l’estany, arriben aquest any a la seva desena edició. Coincidint amb aquest aniversari, el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà al sopar de concessió. L’acte, al qual s’esperen entre 250 i 300 comensals, tindrà lloc el dia 21 d’aquest mes al pavelló de la Farga.

Aquesta setmana s’han començat a distribuir les butlletes per participar en la votació del guardó Banyolí de l’Any pròpiament dit, que s’elegeix, en una primera fase, per votació popular. També es pot donar el vot per mitjà del lloc web de l’Ajuntament (banyoles.cat). La resta de modalitats del premi o bé les tria un jurat especialitzat (a les millors iniciatives empresarial i social) o bé la junta de govern de l’Ajuntament (a la trajectòria personal).

L’alcalde, Miquel Noguer, va presentar ahir a la premsa la convocatòria. “Són uns premis de la societat civil per a la societat civil” i no pas uns premis “de l’equip de govern”, va remarcar. Els partits de l’oposició no s’impliquen en la iniciativa (no participen ni en l’elecció del premi a la trajectòria personal ni assisteixen al sopar de concessió) perquè no estan d’acord amb el format, en considerar-lo elitista.Noguer va anunciar que, definitivament, el pavelló de la Farga serà a partir d’ara la seu permanent del sopar de concessió.L’acte es solia preparar al claustre del monestir de Sant Esteve, però en diverses ocasions es va haver de canviar de lloc a última hora per culpa del mal temps. D’altra banda -va apuntar l’alcalde- la capacitat del pavelló és molt superior a la del monestir, on només s’hi poden encabir unes 150 persones, una xifra que ja fa temps que es supera.En motiu del desè aniversari de la convocatòria, és probable que el sopar de concessió es retransmeti en directe per les televisions de la Xarxa, amb les quals el consistori ho està acabant de negociar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia