Societat

Homenatges a la Vall d’Aro als brigadistes internacionals

Sant Feliu enceta, divendres, un seguit d’actes de record que s’estendran a Santa Cristina i Castell d’Aro a la tardor

Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro retran homenatge, des d’aquest setembre fins a final d’any, als brigadistes internacionals que van ser presents a la zona, dins del seu suport a l’exèrcit republicà en el tram final de la Guerra Civil. Entre els fets que es volen recordar hi ha l’hospital de brigadistes internacionals instal·lat el 1938 a la platja de Sant Pol i el reconeixement als brigadistes internacionals enterrats a Sant Feliu de Guíxols, previst per al 7 d’octubre (13 h) al cementiri de la població.

El programa arrenca divendres (18 h) amb la projecció del documental Lesa humanitat, d’Héctor Fáver, i una taula rodona amb el director al teatre auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu. Continuarà amb les conferències de Lourdes Prades i Carles Hervàs, el 21 de setembre al centre cívic de Vilartagues (12.30 h per a alumnes de batxillerat i 19 h per al públic en general). I el diumenge 23 (19 h al Tinglado) projectaran un altre documental dedicat al brigadista Hans Beimler, abans d’un altre debat amb el director, Karlheinz Mund.

El 5 d’octubre, un altre cop al centre cívic de Vilartagues, la historiadora Esther Bussot oferirà dues conferènciesa Vilartagues (12.30 h) i al S’Agaró Hotel (19 h) sobre l’hospital dels brigadistes a la platja de Sant Pol, preludi de la ruta que amb l’arxiver cristinenc Jordi Gaitx, conduiran el diumenge 7 des de la platja (10 h) fins al cementiri de Sant Feliu, per a l’homenatge als brigadistes internacionals enterrats al recinte.

Per completar l’agenda, el dilluns 15 d’octubre, a la plaça Baldiri Reixach de Santa Cristina (15 h) i dins del Dia d’Homenatge a les Víctimes de la Guerra Civil, recordaran els dos afusellats al poble pel franquisme, Marià Vendrell i Joan Llambí. I el 10 de novembre(12 h), a l’antic Casino de Castell d’Aro, presentaran el volum 37 de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà, sobre els brigadistes. Per al desembre, restarà el número 81 de l’Arjau, de l’Arxiu de Sant Feliu, amb un monogràfic paral·lel sobre el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona