Societat

Espai Antiracista veu discriminatòria l’expulsió d’Attaouil

L’entitat de Salt i Girona considera que la resolució per fer fora de l’Estat el líder islàmic saltenc no està justificada

L’entitat Espai Antiracista va reaccionar ahir a l’intent de la direcció general de la policia espanyola d’instar a l’expulsió de l’Estat de Mohamed Attaouil, líder de la comunitat islàmica de Salt. En un comunicat emès per l’entitat, que té per objectiu denunciar els comportaments i tics racistes de la societat, es considera que la resolució té un “caràcter discriminatori” per l’origen estranger de l’afectat: “ No és admissible que el naixement, l’origen o la situació administrativa ens situïn a una part de nosaltres sota sospita i que, per tant, ens trobem permanentment sota una amenaça latent, ni que, com passa a una part de nosaltres, se’ns apliqui un doble càstig: el de la justícia penal, com a totes les altres, i un d’administratiu: l’expulsió.”

L’entitat considera que la resolució “pretén sotmetre’l [a Attaouil] a un càstig sense cap fonament”. En aquest sentit, recorden que l’Estat disposa d’eines penals i d’una llei antiterrorista per fer front als casos d’amenaça terrorista, i que cap d’aquests recursos jurídics s’ha activat contra Attaouil. Reclamen que es respectin les conviccions i la llibertat de pensament i religiosa de les persones, i atribueixen l’intent d’expulsar el líder islàmic saltenc a un intent de respondre a les crítiques d’inacció contra la policia espanyola amb motiu de la commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En el document emès per la direcció general s’hi diu que la conducta personal d’Attaouil “suposa una amenaça real, actual i suficientment greu per a la seguretat nacional”, i s’hi assegura que ha comès “un delicte de terrorisme”.

Expulsió al Marroc d’un imam de Granada

La Policía Nacional ha expulsat al Marroc un home de 39 anys, que exercia com a imam de la comunitat islàmica de la Rábita (Granada), pels seus missatges extremistes i violents que llançava aprofitant-se de la seva influència entre els ciutadans musulmans de la zona. Segons fonts policials, l’expulsió es va fer divendres passat perquè les seves activitats eren “contràries a la seguretat nacional”. Com a imam, sempre defensava un missatge “molt extremista”, propugnant la no integració dels musulmans a la societat espanyola. També recriminava les dones pel fet de no complir rigorosament amb la vestimenta, promovia activitats de captació entre els més joves de la congregació i exhortava els seus fidels a no complir els principis de la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró