Societat

La fiscalia investiga l’Ajuntament de Vic pels missatges de megafonia

Demana que s’investigui si es tracta d’un acord municipal

També vol conèixer si l’emissió suposa alguna despesa per a les arques públiques

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert diligències d’investigació pels missatges independentistes que es difonen des de la megafonia de l’Ajuntament de Vic a la plaça Major. El missatge –consensuat entre el consistori, l’ANC, Òmnium i els CDR- demana, entre d’altres, que “no ens desviem del nostre camí: la independència de Catalunya”. La fiscalia ha decidit obrir diligències després de la denúncia d’un particular. Així, demanen als Mossos d’Esquadra que investiguin si l’emissió dels missatges ve referendada per un acord municipal i si aquesta emissió ha suposat alguna despesa per a l’Ajuntament, ja sigui en la instal·lació dels altaveus o per la confecció del missatge.

A finals d’agost va saltar la polèmica a Vic per la difusió de missatges independentistes a través de la megafonia de l’Ajuntament. En concret, es tracta d’un missatge consensuat amb l’ANC, Òmnium i els CDR, en què es lamenta la situació dels dirigents independentistes i que són a la presó. El missatge demana que “no normalitzem la situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya”.

Ara, la Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d’investigació per determinar si l’Ajuntament de Vic hauria comès algun delicte amb la difusió d’aquests missatges. En concert, el fiscal ha demanat als Mossos que facin les investigacions corresponents per determinar si l’emissió dels missatges han estat acordats per “l’autoritat municipal”. Si és així, la fiscalia demana que s’aporti la còpia de l’acord o l’acta administrativa en què s’acorda la difusió dels missatges.

La fiscalia també demana determinar si l’emissió dels missatges ha suposat alguna despesa per la corporació municipal, ja sigui per la instal·lació dels altaveus o per la confecció del missatge emès. També demana que s’indiqui si el personal de l’Ajuntament ha participat en l’elaboració del missatge o bé ha estat fet per persones alienes al consistori.

Finalment, assegura el fiscal, si l’edició i l’emissió dels missatges hagués suposat un cost per les arques municipals, demana als agents que precisin l’import concret que hauria costat i que aportin la “identificació del funcionari o membre de la corporació municipal que va autoritzar els pagaments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona