Societat

La nostàlgia pel tren troba un espai propi a Olot

L’associació dels Amics del tren Olot-Girona deixa la seu de l’antiga estació de Sant Esteve d’en Bas

L’associació dels Amics del Tren Olot-Girona (Asamtog), que tenien la seu a l’antiga estació de Sant Esteve d’en Bas, s’han traslladat a Olot, a uns locals cedits per l’Ajuntament que reuneixen millors condicions. Aquesta seu, però, hauria de ser el pas intermedi per establir-se a l’antiga estació de trem olotina, segons el tracte que té Asamtog amb el consistori.

La mudança a Olot ve acompanyada –han explicat fonts de la mateixa associació– de la voluntat d’integrar-se més en la vida cultural i associativa de la ciutat. El primer fruit d’aquesta línia de treball és un cicle d’activitats culturals i divulgatives agrupades amb el títol d’Olot tren punt zero, que va començar dissabte al nou local (carrer Terrassa, número 5) amb una sessió de cinefòrum en què el ferrocarril té un paper destacat: la versió més recent del clàssic Asesinato en el Orient Express, amb Kenneth Branagh.

La proposta següent serà un taller de modelisme per aprendre a envellir superfícies (13 d’octubre), la xerrada Erotisme i ferrocarril a través de les arts a càrrec de Jordi Font-Agustí (10 de novembre) i una tarda d’“activitats ferroviàries diverses” per commemorar el Dia del Modelisme Ferroviari (1 de desembre). Totes les activitats són gratuïtes, excepte el taller de modelisme, per al qual és necessària la inscripció prèvia ([email protected]).

LA XIFRA

49
anys
han passat des del darrer viatge del tren d’Olot.

Els guardians de la memòria

Si es manté viva la memòria del popular tren de via estreta que va unir Girona i Olot des del 1911 fins al 1969 és, en bona part, gràcies a aquesta associació, nascuda el 1999. Els seus membres –uns entusiastes del món del ferrocarril– han anat aplegant material i informació sobre aquell tren de via estreta, que es podrà veure i consultar a la seva seu, però segurament el més espectacular de la seva tasca és la construcció, feta per fases, de la maqueta de tota la línia Girona-Olot. Amb les miniatures d’alguns trams, Asamtog ha participat, amb molt d’èxit, en diverses trobades internacionals. Al costat dels locals de Sant Esteve d’en Bas, l’associació hi tenia un tren tripulat que ara està desmuntat i guardat. La intenció del col·lectiu és, quan disposin de l’edifici de l’antiga estació d’Olot, tornar-lo a muntar a lloc on hi havia les andanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES