Societat

Torna el debat sobre els usos del Firal d’Olot

Un cop feta la reurbanització del passeig, l’Ajuntament, les penyes i els veïns reprenen les converses

Buscar el punt d’equilibri entre les activitats a fer-hi i el descans dels veïns. Aquest és el vell repte que des de fa anys es planteja sobre el passeig d’en Blay, el popular Firal d’Olot, on es concentren un elevat percentatge dels esdeveniments que s’organitzen al centre de la ciutat. El 2015 es va aprovar un pla d’usos, en vigor, que concreta què s’hi pot fer i a quines hores, però, tot i que el document va aconseguir el suport unànime dels grups polítics, no va agradar a les entitats. Fins a vint associacions hi havien presentat al·legacions: Almogàvers, Aoapix, Arran Garrotxa, Assemblea de Joves de la Garrotxa, Carnavalia, Cal Borrats Santa Pau, CNT-AIT Olot, Col·lectiu Feminista La Dalla, Embalats de Sant Miquel, Esplais de la Garrotxa, Greda Garrotxa, La Garrotxa amb el Sahara, Marrinxos, Murruts, Pim Pam Pum Foc, PTO, Stokats, Titots, UCFR Garrotxa i Weke-weke. Aleshores es va decidir que un cop s’acabessin les obres de reurbanització del passeig, es buscaria un consens. El moment ha arribat: el nou Firal està pràcticament enllestit i el tema s’ha posat de nou sobre la taula.

A la recerca de consens

L’Ajuntament, que ja ha fet prèviament alguna reunió per separat amb les parts implicades, ha anunciat una trobada conjunta a curt termini “per mirar de trobar al màxim de consens que eviti haver de prendre una decisió unilateral per part nostra”, segons el regidor Estanis Vayreda. L’hora d’acabar els concerts i la possibilitat de cuinar-hi i fer-hi àpats són, en principi, els principals temes de la discòrdia.

El Firal petit, clau

Els veïns, que acaben d’estrenar junta directiva, van reunir-se dijous per avaluar les Festes del Tura, que s’havien acabat dos dies abans, i començar a parlar del pla d’usos. Pel que es va dir en la trobada –expliquen el president de l’associació de veïns, Miquel Serrat, i el regidor Estanis Vayreda, que va assistir-hi–, la creació d’un espai nou com és la zona de grades del Firal petit obre la porta als àpats populars. “El que està clar, en principi, és que no ho volem a la part central del passeig perquè ja hi tenim les terrasses dels bars”, diu Serrat.

Quant a les “activitats nocturnes” (bàsicament, concerts) que acaben més tard de les dotze, les entitats voldrien que no es reduïssin a una a l’any, com es marca en el pla d’usos, sinó una per trimestre que acabi no més tard de les cinc de la matinada “No tenim cap problema a parlar-ne, però està clar que hem de posar uns límits”, diu Serrat.

LES FRASES

El que està clar, en principi, és que no volem els àpats a la part central
Miquel Serrat
PRESIDENT ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL FIRAL
Volem evitar haver de prendre una decisió unilateral per part nostra
Estanis Vayreda
REGIDOR DE L’AJUNTAMENT D’oLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós