Societat

Impulsen un festival d’escacs a Girona per a l’estiu que ve

A més de celebrar un torneig internacional a la UdG, es vol involucrar tota la ciutat amb activitats a punts cèntrics

Els dos clubs d’escacs de la capital gironina demanaran, avui en el ple, la col·laboració del consistori per poder-lo fer

Els dos clubs d’escacs de la ciutat de Girona impulsen la celebració, durant una setmana del juliol de l’any que ve, del I Festival d’Escacs de Girona, un esdeveniment no només esportiu sinó també social que volen que involucri tota la ciutat i que tingui continuïtat cada any. “Pretenem que Girona visqui els escacs durant una setmana de manera intensa”, explica el president del Club d’Escacs Gerunda, Josep Serra, que serà qui, aquest vespre, defensarà davant del ple municipal la petició que el consistori col·labori perquè l’esdeveniment pugui dur-se a terme. Serra destaca, sobretot, la unió dels dos clubs –el Gerunda, amb 108 jugadors federats, i el Santa Eugènia, amb 73– per organitzar conjuntament el festival, lluny dels qui puguin pensar que són competència.

L’esdeveniment, que es vol fer durant la segona setmana de juliol, inclouria la celebració d’un torneig internacional d’escacs, però també moltes altres activitats de caire social arreu de la ciutat. “La idea és fer xerrades d’escacs cada dia en un bar diferent de la ciutat, partides simultànies d’escacs un dia a la Rambla o a la plaça Catalunya, un curs d’escacs que duri tota la setmana del festival...”, detalla Serra.

Pel que fa al torneig internacional d’escacs, la idea seria poder portar grans mestres internacionals i celebrar-lo a la Universitat de Girona. Serra explica que ja ha parlat amb el rector de la UdG, Quim Salvi, que ho veu de bon ull.

Petició a l’Ajuntament

Serra exposarà, aquesta nit, el projecte en el ple de l’Ajuntament a través d’una moció perquè el consistori s’hi impliqui. El text inclou una petició econòmica de 25.000 euros, ja que cal cobrir despeses com ara “els premis del torneig, la vinguda de grans mestres d’escacs (GM), els ponents de les xerrades, els professors del curs, els actors de les activitats i els corresponents viatges”. També proposa la creació d’una mesa de coordinació entre diferents representants municipals, dels dos clubs i de la UdG.

En el text de la moció, se subratllen els beneficis dels escacs, que “són un joc i, a la vegada, un esport”. En aquest sentit, s’explica que “ajuden a millorar les habilitats generals de les persones que els practiquen” i citen alguns exemples, com ara el pensament crític, la comprensió lectora, l’originalitat, les habilitats matemàtiques, la creativitat, la planificació, la concentració, la memòria, la paciència i el raonament lògic, entre d’altres.

LA FRASE

Pretenem que Girona visqui els escacs durant una setmana de manera intensa
Josep Serra
president del club d’escacs gerunda

LA DATA

07.2019
Mes en què se celebraria
la primera edició del festival, concretament durant la segona setmana

LA XIFRA

25.000
euros
és la quantitat que els dos clubs demanen a l’Ajuntament de Girona per poder fer el festival.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida