Societat

Uns 300 clients del mercat de la Devesa usen l’àrea verda

La mitjana dels primers quatre mesos i mig de funcionament és de 282 tiquets d’aparcament gratuïts per dia de mercat

Hi ha una clara tendència a l’alça, s’ha passat de 135 a l’abril a 349 a l’agost

L’àrea verda d’aparcament estrenada avui fa just cinc mesos a Girona entre la rotonda de la Devesa i la del Rellotge –a la zona coneguda com davant de la Sala del Ball– està gairebé sempre bastant buida però s’omple els dies que hi ha mercat a la Devesa gràcies als tiquets gratuïts. Segons dades del consistori, els dies de mercat –en què tothom pot aparcar fins a dues hores de manera gratuïta entre les vuit del matí i les dues de la tarda– l’ocupació de les 222 places d’aquesta zona ha estat del 75% de mitjana durant els primers quatre mesos i mig. Pel que fa al nombre de tiquets gratuïts, des de mitjan abril fins a finals d’agost se n’han fet servir un total de 10.986, amb una mitjana per dia de mercat de 282. Cal destacar, a més, que la dada va en augment mes a mes: a l’abril la mitjana va ser de només 135 tiquets gratuïts per dia de mercat, al maig ja van ser 195 –hi pot tenir un xic d’influència també la celebració del Temps de Flors–, al juny es va fer el salt més important en passar a 319 tiquets, al juliol es va arribar a 335 i a l’agost es va marcar un nou rècord amb 349. Cal destacar que el gran salt coincideix amb l’aprovació d’una segona hora gratuïta –inicialment només era una – a finals de maig.

La nova àrea d’aparcament de pagament de la Devesa està servint, doncs, a una de les utilitats per les quals va ser creada: aplegar els cotxes dels usuaris del mercat que abans aparcaven al Camp de Mart, zona on va quedar prohibit tot estacionament poques setmanes després de la posada en marxa de l’àrea verda. També ha servit per allunyar els cotxes del centre de la ciutat –un dels objectius del consistori–, ja que des de l’inici la Policia Municipal va detectar un augment del nombre de vehicles a Domeny, Fontajau i Pedret.

En el que no està acabant de reeixir l’àrea verda d’aparcament és en un altre dels seus principals objectius: augmentar la rotació de vehicles i poder ser més utilitzada pels ciutadans que viuen a la zona, ja que fora dels dies del mercat és molt buit.

Valoració municipal

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, creu que encara és massa aviat per fer-ne una valoració i que fins que hagin passat sis mesos “no es veurà com està evolucionant realment”. En aquest sentit, remarca que encara ara hi ha gent que desconeix que aquella zona sigui ara àrea verda d’aparcament. També creu que cal tenir en compte que hi ha hagut el mes d’agost pel mig. En tot cas, ell considera que tindrà una evolució “similar” a la que va tenir a la resta del barri de la Devesa-Güell quan s’hi va posar zona verda. D’altra banda, destaca la “bona acceptació” que ha tingut els dies de mercat, ja que “la gent l’està utilitzant les dues hores gratuïtes per poder fer la compra”.

L’àrea verda d’aparcament davant de la Sala de Ball es va anunciar l’estiu del 2016 i després de diversos retards es va posar en marxa el 16 d’abril passat. Durant les primeres setmanes es va fer pedagogia repartint fullets entre els conductors que aparcaven al Camp de Mart els dies de mercat i poc després es va prohibir definitivament.

LA DATA

16.04.18
És el dia
en què es va posar en marxa la nova àrea verda d’aparcament davant de la Sala de Ball de Girona

LA XIFRA

75,22%
és l’ocupació
mitjana de les 222 places d’aparcament de la zona durant els dies de mercat.

LA FRASE

L’àrea ha tingut una bona acceptació els dies de mercat. La gent està utilitzant les dues hores gratuïtes
Joan Alcalà
regidor de mobilitat i via pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona