Societat

Un miler de veïns d’una desena de barris es manifesten pel centre de Barcelona contra la inseguretat a la ciutat

Les associacions veïnals asseguren que fa falta voluntat política i fer complir la normativa vigent

Entre vuit-cents i mil veïns de Ciutat Vella, els barris de l’eix del litoral i també Nou Barris s’han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona per protestar “sobretot per la inseguretat” a la ciutat contra.

Els veïns han format diverses marxes des del Gòtic, el Raval, Poble-sec, Barceloneta, Vila Olímpica, el Fòrum, Poblenou i també Nou Barris i s’han aplegat a la Via Laietana on des d’allà han fet una manifestació plegats fins a la plaça Sant Jaume.

“És increïble la inseguretat que trobem al centre de Barcelona. Barcelona hauria de ser un exemple de civisme”, assegura Javier Martínez, de l’Associació la Ribera.

També Manel Martínez, de l’Associació de la Barceloneta, assegura que fa falta voluntat política i una cosa tan simple, remarca, com fer complir la normativa vigent, “amb els recursos que toquen i escoltant els veïns”.

En un manifest que han llegit els representants de les associacions veïnals des de davant l’Ajuntament, han denunciat una “inseguretat” i “degradació” dels barris que s’ha incrementat en aquests darrers anys, asseguren, per la permissivitat i absència d’accions concretes per part del govern de Colau.

Els veïns es mostren fartes de l’incivisme, els botellons, la venda il·legal, el narcotràfic, les baralles, els pisos turístics il·legals o els bicitaxis. Per això, les agrupacions de veïns del Poble Sec, del Raval, del Gòtic, de la Barceloneta, de la Vila Olímpica, del Poblenou, del Front Marítim i Nou Barris ha exigit a l’alcaldessa de la capital catalana que implementi actuacions “immediates, contundents i duradores” perquè els veïns puguin “viure i conviure en pau”.

En aquest sentit, li reclamen que faci complir les normes vigents i que “posi a treballar” els serveis socials per treure dels carrers les persones delictives o que generen inseguretat ciutadana.

En aquesta línia, Martínez, de l’Associació de la Barceloneta, ha reiterat que fa falta voluntat política per solucionar aquesta situació i una cosa tan simple, remarca, com fer complir la normativa vigent, “amb els recursos que toquen, escoltant els veïns i no fent unes bombolles de política que es fan en un despatx”, sense la participació dels veïns “com déu mana”, ha apuntat.

Javier Martínez, de l’Associació la Ribera, ha explicat que s’han manifestat fins a davant de l’Ajuntament perquè sàpiguen que no estan contents amb el que està passant. Martínez ha insistit que no volen marxar del barri. “Ens fan marxar, no sé què volen”, ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà