Societat

Dones de Lleida denuncia a la fiscalia la publicitat d’un prostíbul que “incita a la prostitució infantil i la pederàstia”

El cartell es veu una noia jove amb minifaldilla i insinuant-se, sobre el text ’Tornada a l’escola’

El Grup Dones de Lleida ha denunciat aquest dimecres el cartell publicitari de la festa d’un prostíbul de Lleida que, asseguren, “incita a la prostitució infantil i a la pederàstia. La portaveu del grup, Maria Huguet, considera ha explicat que al cartell, del Club Eva, es pot veure una noia jove amb minifaldilla i insinuant-se, acompanyada de les lletres ’Tornada a l’escola’. Des de Dones de Lleida consideren aquest tipus de publicitat d’”inacceptable” perquè “vulnera el dret dels infants” i que, per tant, “no té cabuda a la nostra societat”. El grup ha presentat una denúncia formal a la fiscalia per demanar-li que emprengui accions legals contra el prostíbul perquè consideren als seus responsables autors d’induir a la comissió dels delictes de prostitució infantil i abusos sexuals, pels quals podrien ser condemnats a penes de presó.

Dones de Lleida ha explicat que l’objectiu de presentar aquesta denúncia és emprendre accions legals contra els responsables dels cartells, que aquests es retirin i que aquest tipus de publicitat no es torni a repetir. “Estem fartes que es cosifiqui a les dones”, ha dit Huguet, que rebutja de ple aquesta publicitat en concret que “ratlla la incitació a la pederàstia”.

Per la seva banda, l’advocada, Ester Sancho, ha recordat que els delictes de promoció de la prostitució infantil i els abusos sexuals a menors estan penats amb fins a vuit anys de presó el primer i fins a sis anys el segon. Ha puntualitzat que, en aquest cas, es tractaria no del delicte en sí sinó de la inducció a cometre aquests delictes i que per tant, el càstig seria menor tot i que també contemplaria penes de presó.

Sancho ha denunciat que el cartell indueix a la prostitució infantil perquè ofereix els serveis sexuals d’una escolar i suggereix actes de pederàstia. Aquest tipus de publicitat “és incompatible amb la convivència social i amb el dret a la indemnitat i a la llibertat sexual de les nenes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró