Societat

SOCIETAT

El govern crea un registre de vehicles de lloguer amb conductor

El govern posarà en funcionament abans d’un mes el registre de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) mitjançant un lloc web on empreses i autònoms hauran de constar-hi, i així es podrà delimitar els que pertanyin al territori català. Aquesta és una de les primeres mesures que s’aplicarà i que ja constava en el decret llei aprovat per la Generalitat l’estiu del 2017 i contra el qual va recórrer el govern espanyol al Tribunal Constitucional.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va explicar, després de presidir el ple del Consell del Taxi, que l’aixecament de la suspensió de la llei al juliol “permetrà desplegar-la en la seva totalitat”. La segona mesura que s’implantarà és la moratòria de dos anys en la transmissió de llicències “per evitar-ne una transmissió especulativa” i que se’n paguin quantitats molt superiors.

La tercera mesura que s’aplicarà és un sistema d’identificació dels vehicles VTC en tots els serveis que es prestin a la comunitat, tot i que encara s’està treballant en la seva definició. Sobre un eventual traspàs de competències de l’Estat, Calvet va afirmar que encara tenen poca informació, però que espera reunir-se amb el Ministeri de Foment, per poder aplicar la ràtio d’1 VTC per cada 30 taxis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia