Societat

El sindicat dels Mossos d’Esquadra exigeix a la DGAIA que posi fi a la falta d’espais per als menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya

Colau veu “inacceptable” que hi hagi “menors no acompanyats dormint a les comissaries”

L’Unió Sindical dels Mossos d’Esquadra (USPAC) exigeix a la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència (DGAIA) que posi fi a la falta d’espais per als menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya. I és que, segons han indicat, aquests dies les comissaries de Mossos d’arreu del territori, principalment les de Barcelona, han vist com els MENA (menors estrangers no acompanyats) han arribat a les seves dependències i han tingut que dormir a les sales de recepció durant més de 24 hores, en alguns casos.

Per això, el sindicat reclama posar fi “a aquesta agonia que ja fa un any i mig que dura, la qual afecta directament a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM), com a encarregada de gestionar totes aquestes arribades de MENA i de manera genèrica a tot el Cos.

L’USPAC ha detallat que durant el mes de juny de 2018 la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència “convocava als mitjans de comunicació i informava que es crearien fins a 400 noves places per a MENA a Catalunya, que s’ampliarien els seus equips de trasllats, que es crearia un nou centre primera d’atenció als MENA a Barcelona i, que la previsió per aquest any era l’arribada de 3.250 MENA”.

“Cap de les informacions s’han complert per part de la DGAIA, tot i que la previsió d’arribada al nostre territori no és que sigui certa, sinó que es podria traspassar la xifra de 3.250 MENA per a aquest 2018” han assegurat en un comunicat.

I, davant això, demanen a la DGAIA que es faci càrrec de l’allotjament per a tots els MENA i previsió de futures arribades en massa, dels equips de trasllats suficients amb cobertura 24 hores que actualment realitzen els Mossos d’Esquadra, i dels educadors amb disponibilitat per fer front a les gestions amb aquests MENA.

A més, sol·liciten a la DGP per a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM) l’incorporació, “urgentment”, de més personal per a realitzar “la feina pendent” i dotar-la de material adient per fer les tasques policials.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres que és “inacceptable” que hi hagi “menors no acompanyats dormint a les comissaries” de policia per la saturació als centres i ha advertit que “alguna cosa està fallant”. “No vull afegir problemes però cal que tothom es posi les piles i assumeixi les seves competències, que es planifiqui i es posin els recursos necessaris”, ha dit l’alcaldessa, afegint que “tota la Generalitat” ha de fer “el màxim esforç” perquè es tracta “de menors”. “Aquests joves han de tenir l’atenció adequada”, ha dit Colau, que ha remarcat que l’Ajuntament ja ha ofert ajuda com “mantes o aliments” però que les competències són del Govern.

Colau també ha dit que l’executiu espanyol ha “d’augmentar la dotació” per a l’atenció als menors no acompanyats davant de l’augment en les arribades. “És un tema molt seriós, que ens preocupa”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha dit que no només correspon a la conselleria d’Afers Socials resoldre la situació, sinó “a totes les conselleries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt