Societat

Barcelona obre un centre per acollir 50 menors immigrants

És el primer dels cinc que el govern ha d’obrir al territori

Ahir a la nit va començar el trasllat dels primers nois

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat que el primer centre d’emergència per acollir menors immigrants que arriben sols a Catalunya es va obrir ahir a Barcelona. És el primer dels cinc centres que el govern s’ha compromès a obrir en les quatre demarcacions i també a les Terres de l’Ebre per atendre en primera instància els joves un cop han estat identificats pels Mossos d’Esquadra. Aquest primer centre té una capacitat per a 50 o 60 places i té tot el dispositiu i personal per fer una primera atenció als menors abans de derivar-los a altres centres d’acollida repartits pel territori.

El següent centre a obrir-se serà el que està previst fer a la demarcació de Lleida, segons van informar fonts del departament.

La directora de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, va assegurar ahir en una entrevista als matins de Catalunya ràdio que en “un màxim de 48 hores” el govern haurà aconseguit que no hi hagi cap menor immigrant dormint a les comissaries”.

Ahir a la nit la Dgaia va donar ordres perquè es comencessin a traslladar els menors des de les comissaries al centre d’emergència obert a Barcelona.

Fonts dels Mossos asseguraven ahir, abans que comencés el trasllat, que hi havia menors que feia dues setmanes que eren en comissaries i que havien començat a produir-se incidents en algun centre d’acollida perquè els responsables s’havien negat a acollir els menors, i els Mossos havien obert una acta i fins i tot identificat alguns d’aquests responsables. En aquest sentit, les mateixes fonts demanaven que la Dgaia donés instruccions clares als seus centres perquè acollissin els menors.

LA XIFRA

50
places
és la capacitat que tindrà el centre d’emergència que es va obrir a la ciutat de Barcelona.

Les entitats alerten que s’estan vulnerant drets

Sense ningú que els assessori, sense ningú que els acompanyi, sense possibilitats de dutxar-se... Així és com estan vivint aquests dies els menors immigrants que pernocten a les comissaries dels Mossos d’Esquadra perquè els centres d’acollida asseguren que estan saturats i no tenen espai per acollir-los.

En vista d’aquesta realitat, les entitats que fa anys que treballen amb aquests menors posen el crit al cel. I es fan creus que la situació hagi arribat fins aquí quan fa temps que se sabia. L’entitat Noves Vies i ACES recorden que ja va haver-hi una situació similar fa un any quan els menors es veien obligats a dormir a la fiscalia de menors. Llavors, la Dgaia va encarregar un estudi a les entitats perquè dissenyessin un dispositiu per acollir-los a la mateixa Ciutat de la Justícia. L’informe es va presentar a l’anterior director general de la Dgaia, però mai es va fer realitat. L’actual direcció no l’ha recuperat i ha optat per obrir cinc centres d’emergència.

Albert Parés, de Noves Vies, insisteix que s’estan vulnerant els drets més bàsics d’aquests menors, una realitat que ja ha estat denunciada pel mateix sindicat de Mossos davant la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona