Societat

Neixen les primeres 17 tortugues babaues del niu de platja de Premià de Mar

Les primeres 17 tortugues babaues del niu trobat a la platja de Premià de Mar (Maresme) el passat 1 d’agost han nascut aquesta matinada, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La primera de les tortugues ha sortit de l’ou cap a les 03.43 hores i sobre les 09.00 hores del matí l’última d’elles ha abandonat el niu, en el que originalment havia 62 ous i que havia estat traslladat de la platja de la Descàrrega, on es va localitzar, a la de Llevant, perquè la seva ubicació inicial presenta riscos per al desenvolupament de les cries.

Quatre d’aquests ous es van traslladar ja a l’agost a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), on van eclosionar fa uns dies després d’haver estat incubats de forma artificial.

Els experts van recomanar que es traslladés tot el niu, ja que l’original es trobava molt a prop d’unes escales d’accés a la platja i a uns 8 metres de la línia d’aigua, el que podia posar en perill el futur de les cries de tortuga.

La doctora Elena Abella, experta en nidificació de tortugues, va supervisar el trasllat a la nova ubicació, on un grup d’experts i voluntaris han fet un seguiment diari de la posada i han vigilat la temperatura del niu.

Atès que per sota dels 25 graus centígrads els embrions moren, s’han col·locat dos sensors per controlar la temperatura del niu, una actuació que forma part d’un projecte d’investigació internacional en el qual participa la Generalitat i que es porta a terme també a França, Còrsega, Sardenya, Algèria i Marroc.

Aquest any s’ha batut un rècord de nidificació de tortuga babaua a les platges catalanes, on s’han detectat quatre posades en platja de Mataró (Maresme), Cambrils (Baix Camp), on es van localitzar dos nius, i Premià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona