Societat

Onze detinguts d’una organització de traficants de drogues sintètiques a Barcelona

Els Mossos intervenen importants dosis de metamfetamina en cristall i pols, èxtasi i cocaïna

Els Mossos d’Esquadra han detingut onze persones que pertanyien a dues branques d’una organització dedicada al tràfic de drogues sintètiques a Barcelona, intervenint importants dosis de metamfetamina en cristall i pols, èxtasi i cocaïna, amb un valor d’uns 190.000 euros.

En un dels domicilis, els agents van trobar el cap de la banda, ja amb les maletes a punt, que estava llençant drogues per l’aigüera del safareig d’un pati interior des d’on havia accedit per un balcó.

També s’ha detingut l’altre cap en una operació que ha comportat l’escorcoll de sis pisos de l’Eixample i un a Sants. Cinc detinguts han ingressat a presó i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts, d’edats compreses entre els 30 i els 50 anys, són de diferents nacionalitats. Es van intervenir 1432 grams de metamfetamina, 85 de cocaïna, 3.741 d’èxtasi i 513 d’èxtasi líquid, amb un valor d’uns 190.000 euros.

A més, es van trobar 3.870 euros en efectiu, onze bàscules de precisió, tres patinets elèctrics que feien servir per transportar la droga fins als domicilis dels compradors i diverses ampolles i bosses per preparar les dosis.

La investigació es va iniciar després que els Mossos tinguessin coneixement que un pis de l’Eixample s’hauria convertit en un punt de venda de drogues. Després de diverses vigilàncies, els agents van constatar que diverses persones hi acudien en patinet elèctric per comprar droga, especialment metamfetamina, que després distribuïen. Aquest mitjà de transport els permetia una major mobilitat si veien alguna patrulla policial.

La policia va identificar un grup de persones, cadascuna de les quals amb una tasca assignada, com ara comprar la mercaderia, facilitar els contactes amb els compradors, realitzar tasques de vigilància i transport, així com cercar nous subministradors i clients. Hi havia un responsable principal del qual depenien les dues branques de l’organització, amb els seus caps respectius.

L’organització traficava principalment amb metamfetamina, amb quantitats que anaven des dels 20 o 50 grams fins al centenar, amb un valor al mercat negre d’entre 7.000 o 8.000 euros. Els receptors de la droga la distribuïen llavors als consumidors finals.

El preu de la droga podia variar en funció de la seva qualitat, de la grandària dels cristalls i de com s’havia tallat amb altres productes, des dels 50 euros el gram als 125. Les substàncies amb les que traficaven estan relacionades amb l’àmbit de l’oci nocturn.

El 8 d’octubre es van realitzar cinc escorcolls en pisos de l’Eixample i un a Sants, tots ells de forma simultània. Més tard es van afegir dues entrades més en domicilis que pertanyien als líders de cadascuna de les branques de l’organització, també a l’Eixample.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona