Societat

Sarrià de Ter endureix la posició davant Hinojosa

L’Ajuntament es planteja buscar altres vies si no hi ha resultats en un problema prioritari que s’allarga

Ha imposat una tercera multa a la paperera i s’ha aprovat l’ordenança d’olors

L’Ajuntament de Sarrià de Ter endureix la seva posició en el cas d’Hinojosa. Després d’haver aprovat, en un ple extraordinari a principis d’octubre, un cop va haver estudiat les al·legacions presentades per l’empresa, l’ordenança d’olors, i d’haver sancionat per tercera vegada la paperera, el consistori es planteja vies alternatives si no es compleixen “dates i mesures”. “No permetrem que continuï així sine die; no tornarem a passar un estiu així.” Aquest era el compromís que el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Viladomat, va adquirir davant la seixantena de veïns en l’última trobada. Recalcava que per a l’Ajuntament és una problemàtica prioritària i que els veïns “no poden afrontar un tercer any de pudors i sorolls”. El regidor recordava que hi ha hagut moltes accions, però falten conseqüències, i indicava, en la reunió veïnal, que es plantejaven vies alternatives; en aquest sentit, s’han reunit amb advocats.

La Generalitat, clau

El paper de la Generalitat és clau per resoldre el conflicte, assenyalen des del consistori. L’alcalde, Narcís Fajula, destacava “el canvi d’actitud” que l’administració catalana va tenir després de la reunió del 2 d’agost, a la qual també van assistir una representació dels treballadors d’Hinojosa, els primers interessats, explicaven posteriorment a la premsa, a resoldre el conflicte.

Les mesures de pressió del consistori sarrianenc havien començat al juliol quan va començar el procés per aprovar l’ordenança d’olors i amb data de 31 de juliol va enviar un informe a la Generalitat en què demanava que es tanqués provisionalment l’empresa si no se solucionava el problema. La concentració veïnal davant la paperera el 24 d’agost també va contribuir a fer visible la problemàtica “a instàncies superiors”. L’Ajuntament també va encarregar una enquesta per quantificar l’afectació; un document que també els ajudava a l’hora de cercar la implicació de la Generalitat. L’enquesta la van respondre 516 famílies. (un 10% de les que té el municipi) i els resultats evidenciaven que els sorolls i les pudors se senten arreu del poble. Des del consistori indiquen que “també es té constància que se senten a Sant Julià de Ramis i a la zona nord de Girona”. Per altra banda, hi ha prevista una reunió entre el conseller delegat d’Hinojosa amb el consistori. El 18 d’octubre, a més, Hinojosa ha de presentar els plans d’actuació i calendarització. Des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter es vol “imposar el timing” perquè es compleixi de la manera “més òptima i eficaç”. El regidor Josep Maria Viladomat insistia també en el fet que “la Generalitat està disposada a imposar una llei que pot perjudicar l’empresa amb sancions de dos milions d’euros i altres mesures com ara el tancament provisional”. Insisteixen que el consistori vol validar “l’estudi i posar dates i, si no es compleixen, s’executarà una de les mesures d’aquesta llei”. Des de la plataforma ciutadana Prou destacaven la implicació del consistori però sobretot el fet que “per primera vegada hi havia la intenció que, si no se solucionava en breu, es plantegi el tancament”.

LA DATA

18.10.18
És el dia en què
Hinojosa presentarà a l’Ajuntament els plans d’actuació i calendarització.

LA FRASE

No podem allargar la problemàtica; els veïns no poden afrontar un tercer any de pudors i sorolls
Josep Maria Viladomat
regidor de medi ambient


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA