Societat

Salt vol comprar l’edifici on hi ha la Biblioteca Massagran

En aquesta finca hi havia hagut l’antic cinema Núria

L’Ajuntament podria adquirir l’immoble l’any vinent

Un espai des d’on es fomenten els hàbits de lectura dels nens i nenes des de ben petits, s’hi estimula la imaginació i la creativitat, i s’hi potencia la tradició oral. Són alguns dels atractius que ofereix la Biblioteca d’en Massagran de Salt, de titularitat municipal. Tal com es va exposar en el ple de dilluns, l’Ajuntament està interessat en la compra de l’immoble on hi ha aquesta biblioteca infantil i juvenil, situada al carrer Major. El regidor d’Urbanisme, Àlex Barceló (ERC), va explicar que les negociacions entre el consistori i la propietat del bloc estan avançant satisfactòriament, si bé “falta acabar de tancar alguns detalls”. Actualment, l’Ajuntament paga un lloguer de l’edifici (un contracte que finalitza el maig vinent). Una de les possibilitats que hi hauria aleshores seria renovar el lloguer o buscar una altra ubicació per a la biblioteca, si bé des de l’equip de govern (ERC i IpS-CUP) es treballa perquè la finca esdevingui 100% de titularitat municipal. Barceló va subratllar que la voluntat és mantenir l’equipament on és, tenint en compte la bona ubicació del lloc, frontissa entre barri vell i Centre. És, a més, un edifici emblemàtic, on hi havia hagut l’antic cinema Núria.

L’equip de govern anterior (CiU) també havia intentat adquirir l’immoble, si bé en aquell moment la propietat no estava interessada en la seva venda. Tot indica que ara la negociació està avançant i la previsió de l’Ajuntament seria materialitzar la compra l’any vinent. Com que l’acord no està tancat, però, s’ha modificat el destí d’uns diners que el consistori reservava per a aquest 2018 per sufragar part del cost de l’edifici (l’Ajuntament va rebre 259.000 euros fruit d’una requalificació urbanística feta el 2017 d’uns terrenys propers a l’Espai Gironès).

En el ple de dilluns es va acordar invertir 120.000 euros d’aquests 259.000 en la millora del ferm, la senyalització i el sistema de recollida d’aigües pluvials de la zona dels carrers Filadores, Teixidores i Doctor Castany. La modificació va prosperar amb els vots a favor d’ERC, IpS-CUP i dels tres regidors no adscrits del PDeCAT. El PSC, Ciutadans, Canviem Salt i PxC s’hi van abstenir, i CiU hi va votar en contra. D’altra banda, per a la compra de l’edifici de la biblioteca, el consistori indica que el 2019 podrà tornar a recórrer a crèdit i a fer inversió, ja que aquest mandat s’ha aconseguit reduir notablement el deute municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró